Súlyos a helyzet a Rolls-Royce-nál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Boeing 787 Dreamliner Trent 1000 típusú hajtóművével kapcsolatos problémák továbbra is erősen megterhelik a Rolls-Royce mérlegét, és a probléma végleges megoldása még évekig eltarthat - mondta Warren East, a konszern vezérigazgatója.

A vállalat kedden bejelentette, hogy nettó vesztesége az első fél évben 909 millió font volt, szemben a tavaly első félévi 954 millió fonttal. A Trent 1000 és Trent 1000 Ten nevű továbbfejlesztett változata még sokáig gondot okozhat a konszernnek, a turbinalapátok korai elhasználódása miatt. A lapátokat a számított üzemidő előtt le kell cserélni és pótolni kell.

A következő 3 évben az üzemben lévő hajtóművek karbantartása 100 millió font többletterhet jelent. A Rolls-Royce bővítette kapacitását, hogy csökkentse az érintett légitársaságoknál kieső üzemidőt. A nehézségek már 2018-ban veszteségbe rántották a céget, de a problémák ellenére a vállalatnak sikerült jelentősen növelnie árbevételét és üzemi eredményét. Az árbevétel a múlt év első feléhez képest 7 százalékkal 7,35 milliárd fontra emelkedett, és a tavalyi 747 millió font veszteség után sikerült 203 millió font üzemi eredményt elérni. A cég készpénztermelő képessége a második fél évben elérheti a 700 millió fontot.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Mindenki támogatással megvásárolható autót akar »