-->

Szállíthatnak az oroszok Paksra

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Keretszerződést kötött az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Ruszatom Szerviz Rt. A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez tartozó cég a négy paksi atomerőművi blokk működtetéséhez és korszerűsítéséhez szállít berendezéseket és tartalékalkatrészeket.

A Roszatom Ruszatom Szerviz Rt. nevű cége és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2015. október 27-én kötött keretszerződést a négy paksi atomerőművi blokk működtetéséhez és korszerűsítéséhez szükséges berendezések és tartalékalkatrészek szállítására - közölte az orosz állami atomenergetikai konszern magyar kommunikációs partnere, a Kotimex PR.

Tájékoztatásuk szerint a megállapodást a paksi atomerőmű küldöttségének novovoronyezsi atomerőműben tett látogatása alkalmából írta alá Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója. A keretszerződés rögzíti a felek együttműködésének alapelveit, de a szállítások konkrét feltételeit a kiegészítő szerződések tartalmazzák majd.

A Ruszatom Szerviz cég a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern elektromos energia divíziójához tartozik. A vállalat ágazati integrátor szerepet tölt be a külföldön üzemelő, orosz tervezésű atomerőművek revíziója, javítása és korszerűsítése terén.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Százmillió eurós hitellel fejleszt az MVM »