Százötvenmilliót tett a Hiventures a Fuvar.hu-ba

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Újabb 150 millió forint befektetést kapott a Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől a Fuvar.hu. árufuvarozó online szolgáltató - közölte a két társaság hétfőn az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő a cég indulását is támogatta az Inkubációs befektetési programban. Ismerteti, hogy a 150 millió forint újabb befektetés felhasználásával a Fuvar.hu az eddigi szolgáltatását bővíti, főleg a csomagküldési területen szeretnének teret nyerni, elsősorban a hazai piacon, és előkészítik a nemzetközi terjeszkedést. Szucsányi-Borza Sebestyén, a Fuvar.hu alapítója a közleményben kiemelte, 2020-ban elsősorban a fejlesztői és értékesítői erőforrásaikat szeretnék megtöbbszörözni, illetve magasabb szintre emelik a marketing tevékenységet. A tájékoztatás szerint a startup több mint 1300 fuvarozó partner ajánlataival dolgozik, és több mint 10 000 szállítás esetében hozták össze sikeresen a megrendelőket a szolgáltatókkal. A közlemény kitér arra, hogy a Fuvar.hu vállalkozás alapértékének tekinti a környezetvédelmet, az üres rakterek kihasználásával, a fuvarútvonalak optimalizálásával is csökkentik a környezeti terhelést.

A Fuvar.hu-n keresztül megvalósult szállítás ára tartalmazza az adott fuvar szén-dioxid-kibocsátásának kompenzációját, ezt az összeget a Fuvar.hu a fatelepítési programjának finanszírozására fordítja. A Fuvar.hu 2017-ben indította az árufuvarozóknak az online piactér szolgáltatását, ahol licitalapon a megrendelő kiválaszthatja a legkedvezőbb ajánlatot, a szállítmányozók hasznosíthatják szabad kapacitásaikat. Tavaly óta már nem csak kisebb fuvarcégek, de a GLS, a TNT és a Magyar Posta "instant" szállítási árajánlataival is dolgoznak - írják a közleményben.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Digitális faktoringgal forradalmasít a Péntech Solutions »