Szokások, melyekkel jobb ha felhagysz a sikerért

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Ne csak ülj, és várj a boldogságra meg a sikerre, tegyél is értük úgy, hogy feladsz pár mérgező szokást - áll a Business Insider cikkében.

Amikor arra vágyunk, hogy boldogok és sikeresek legyünk, gyakran koncentrálunk arra, hogy eljussunk az életben a következő állomásra. A boldogság mindig csak majd valamikor lesz a közeljövőben,  például mikor megtaláljuk a megfelelő partnert.

A belső boldogságodat a jelenben kell kihasználnod, így a pozitív gondolkodás erejét használva új magasságokat érhetsz el.

Ha elkezdesz lassan arra koncentrálni, hogy boldog légy a jövőben, akkor szép lassan elhanyagolod a mérgező szokásokat és hozzáállásokat, amik lehúzhatnak a jelenben. Nem lesz sétagalopp, de lehetséges végigcsinálni.

Íme néhány dolog, amit nem ártana feladnod, ha boldog és sikeres akarsz lenni.

Add fel az irreális követelményeidet

Természetesen ne végezd hanyagul a munkád, és ne okozz gondatlan hibákat, azonban nem várhatod el magadtól, hogy éjjel-nappal tökéletes megoldj mindent. Ez egy olyan irreális magatartás, amit fel kell adnod.

Soha nem leszel képes kilépni a komfort zónádból, és sikeresnek lenni, ha nem adsz magadnak engedélyt arra, hogy hibázz. Az ultra sikeres emberek képesek újra definiálni a kudarcokat, mint a tanulás egyik velejáróját. Így már rögtön máshogy látszik a hiba.

Ne várj dicséretet másoktól

Ezt magadnak kell csinálnod. Senki sem fog időt szakítani arra, hogy téged dicsérgessen. A legtöbb ember a munkahelyen csak akkor foglalkozik másokkal, mikor azt látják, hogy valamit rosszul csinálsz.

Ha jó dolgokat csinálsz, szakíts rá időt, hogy ezt észrevedd. Minden nap délután 5-ig írj le 3 olyan dolgot, amit elértél. Nem kell életet megváltoztató dolgoknak lenniük, csak jó dolgoknak, amik elismerést érdemelnek.

Ha kevés az önbizalmad, olvasd vissza őket, így magabiztosságot nyerhetsz belőle. A pszichológusok ezt naplózásnak hívják, és bizonyítottan növeli a boldogságot.

Hagyj fel a védekezéssel

Lehet, hogy meghallgatni a kritikát nehéz mindannyiunknak. A siker érdekében azonban szükség van rá. És hogy radikálisan sikeres legyél, el kell kezdened visszajelzést kérni.

A Forbes erős kapcsolatot talált a vezetők között, akik visszajelzést kértek, és azok között a vezetők között, akik vezették a hatékonysági listát.

Ahelyett, hogy félnél a visszajelzéstől, és védekező álláspontot veszel fel a kritikával szemben, próbálj meg kíváncsi lenni mások véleményére. Ez a kíváncsiság, és a visszacsatolás kérése nehéz lehet, de végső soron olyan betekintést kaphatsz, amivel hamarabb elérheted céljaidat.

Ne gondolkodj rövid távon

Ne tegyél végleges döntést egy átmentei érzelem miatt. Az ilyen könnyen megesik, főleg ha stresszes a munkahelyünk.

Amikor egy sikeres ember olyan helyzetben találja magát, ahol extrém módon elragadják érzelmei, nem foglalkozik velük. Várd meg, amíg már nem az érzelmek uralnak, és tiszta fejjel hozz döntést.

Ne hasonlítsd magad máshoz

„Az összehasonlítás az öröm tolvaja” – Theodore Roosevelt.

Ha az szokásod, hogy mindig másokhoz viszonyítod magad, ideje abbahagynod. Mindig lesz olyan, aki jobb nálad, de az élet inkább egy maraton, nem pedig sprint.

Ha rosszul érzed magad, mert szerinted a társaid jobbak nálad, vagy az ő kudarcain keresztül építed magad, egyik sem a produktivitást segíti, és önpusztító felfogás.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A cél, hogy mindenkinek legyen munkája »