Talán most sikerül elérni a kitűzött célokat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Tavalyi eredményei alapján a Konzum Nyrt. és az Opus Global Nyrt. egyesült holdingtársaságként elérheti a kitűzött növekedési célokat, és felkeltheti a külföldi befektetők érdeklődését is - mondta a Konzum Nyrt. vezérigazgató-helyettese a Trend.fm pénteki rádióműsorában.

Fekete Péter kiemelkedőnek nevezte a két társaság tavalyi 27 milliárd forintos összesített eredményét, és nem zárta ki, hogy további akvizíciókkal a tervezettnél is jobb adatok érhetők el. A befektetők - tette hozzá - az IFRS szerint konszolidált saját tőke mellett elsősorban az árbevételt és az eredménytermelő képességet veszik figyelembe. Várakozása szerint a nemzetközi befektetői piacra ősszel léphetnek ki, így az első tranzakciókra az idei második félévben kerülhet sor. Ezt megelőzően, az Opus és a Konzum egyesülését követően a vállalat növekedési stratégiáját várhatóan újabb külföldi befektetőknek mutatják be.

A Konzum Nyrt. és Opus Global Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte, hogy április 8-ra hívják össze a két társaság fúziójának részleteiről döntő rendkívüli közgyűlést. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a Konzum és az Opus Global részvényeinek átváltását 2:1 arányban határozták meg. A cserearány megállapításakor a társaságok a 2018. december 31-i fordulónapra számított IFRS szerinti konszolidált saját tőkéjét vették alapul, mely tisztítás nélkül a Konzum Nyrt.-nél meghaladta a 73,8 milliárd, az Opus Global Nyrt. esetében pedig a 280,4 milliárd forintot.

Ezt olvasta már?

Rövidtávon emelkedett a Konzum »