Termelői árakról és építőipari adatokról szól majd a hét

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kevés adat jelenik meg a következő, háromnapos rövidített munkahéten, ipari termelési és építőipari adatok mellett mezőgazdasági termelői árakról közölnek statisztikát.

Kedden közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a mezőgazdasági termelői árak idén januári alakulásáról szóló statisztikáját. Tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak 5,1 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérve a novemberi 7,7 százalék után.

A növényi termékek 6,0 százalékkal, az élő állatok, állati termékek 3,8 százalékkal drágultak. A tavalyi egész év átlagában a mezőgazdasági termelői árak 5,6, százalékkal voltak magasabbak, mint 2016-ban.

Szerdán jelenik meg a januári ipari termelés második becslése. A március 7-én kiadott első becslés szerint az ipari termelés volumene 6,9 százalékkal meghaladta januárban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,7 százalékkal nőtt.

Tavaly egész évben az építőipari termelés 29,6 százalékkal haladta meg 2016. évi alacsony bázist, amikor 18,8 százalékkal visszaesett az ágazat teljesítménye az előző évihez képest.

2017 decemberben az építőipari termelés volumene 35,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a novemberi 30,9 százalékos növekedés után. Az épületek építése 27,0 százalékkal, az egyéb építményeké 34,8 százalékkal emelkedett 2017-ben, míg 2016-ban 3,7 százalékos, illetve 33,0 százalékos volt a visszaesés.

Az elmúlt héten a januári kiskereskedelmi, ipari termelési és külkereskedelmi statisztikák mellett a tavalyi negyedik negyedéves bruttó hazai termék (GDP) részletes adatát, valamint inflációs és államháztartási adatokat közölték.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jelentős a csökkenés az építőiparban »