A kormányablakok mellé kerülnek a munkaügyi ügyfélszolgálatok

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségeit 5 milliárd 350 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztették országszerte, a kiemelt projekt során 54 helyszínen újul meg a szolgálat infrastruktúrája - erről Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságért felelős helyettes államtitkára számolt be szerdán Budapesten, a projekt zárórendezvényén.

A projekt során felújították és akadálymentesítették a kirendeltségek épületeit, korszerűsítették a berendezéseket, valamint modernizálták az informatikai rendszereket és új eszközöket is beszereztek az állampolgárok minél jobb színvonalú kiszolgálására. A projektet 2012-ben a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal közösen kezdte megvalósítani, majd a munkaügyi hivatal megszűnésével az NGM vette át - ismertette.

A projekttel párhuzamosan zajló kormányablak-beruházások is befolyásolták a megvalósítást, 12 településen közös ügyféltérben alakították ki a kormányablakokat és a foglalkoztatási szolgálat helyiségét - számolt be a helyettes államtitkár.

Varga Zsolt, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal projektmenedzsere szerint nagyrészt a meglévő épületeket újították fel, de ingatlanvásárlásra is sor került. Az eddigi visszajelzések szerint másképp viselkednek az emberek a megújult környezetben, sokkal együttműködőbbek.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Napelemekkel csökkenti villanyszámlát a vágóhíd »