Többen kértek munkanélküli segélyt

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Már a harmadik egymást követő héten emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, de az alaptrend továbbra is a munkaerőpiaci helyzet javulását mutatja.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy az április 18-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma ezerrel, az előző heti 294 ezerről 295 ezerre emelkedett.

Elemzők csökkenésre, átlagosan 288 ezres értékre számítottak a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag a múlt hét végére 1750-nel 284 ezer 500-ra nőtt. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat, és a 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiaci helyzet erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 50 ezerrel, 2,33 millióra növekedett az április 11-én zárult héten. A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 22 ezerrel 2 millió 310 ezerre esett. A munkaügyi minisztérium közleménye szerint semmilyen különleges hatás nem torzította az adatokat.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Javult a szolgáltatóipari teljesítmény az USA-ban »