-->

Többet vásárolnak az EU-ban és az euróövezetben is

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Augusztusban havi szinten 1,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Európai Unióban (EU) és 1,2 százalékkal az euróövezetben - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak pénteki közleményében.

Az EU-ban az élelmiszerek, az alkoholos italok és a dohánytermékek forgalma 0,3 százalékkal nőtt, az üzemanyagok eladása 1,4 százalékkal, az egyéb termékek (ruházati cikkek, elektronikus eszközök, gyógyszerek) eladásai 2,1 százalékkal.

Az euróövezetben az élelmiszerek, az alkoholos italok és a dohánytermékek forgalma 0,6 százalékkal nőtt, az üzemanyagok eladásai 1,7 százalékkal, az egyéb kategóriába sorolt termékeké 1,5 százalékkal.

A tagállamok közül havi szinten Németországban és Luxemburgban nőtt legjobban a forgalom (2,5 százalék), Portugáliában és Svédországban kicsit kisebb mértékben (2,3 százalék). A legnagyobb forgalomcsökkenést Romániában és Szlovákiában mérték (0,6 százalék).

2014 augusztusát 2013 augusztusával összehasonlítva 2,5 százalékos növekedés volt az EU-ban és 1,9 százalékos ez eurózónában.

Magyarországon augusztusban havi szinten 0,2 százalékkal, éves szinten 2,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Romlott a német fogyasztói hangulat »