Tőkeinjekciót kapott a cég, amelyik megoldaná az informatikushiányt

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

10-ből 4 IT-cég már most is munkaerőhiánnyal küzd, 2020-ig a betöltetlen IT-pozíciók száma pedig elérheti a 900 ezer főt a Techloop.io adatai szerint

Megoldani a szakemberhiányt

Az IT-szakemberek és a vállalatok egymásra találását segítő Techloop.io 5 millió eurós tőkebefektetést kapott a Springtide Ventures-től és a Rockway Ventures-től közösen. A startup adatbázisába az elmúlt szűk két évben a kelet-közép-európai régióban több mint 25 ezer munkavállaló és több mint 900 IT-cég regisztrált, ráadásul Magyarországon is már több, mint ezer ajánlatot kaptak a munkakeresők a 2017 májusi start óta. A Techloop a befektetést európai terjeszkedésének folytatására fordítja.

A Techloop 2017 májusában startolt Magyarországon. Ez a speciális platform IT szakemberek munkakeresését segíti, immár a Springtide Ventures és a Rockway Ventures 5 millió eurós támogatásával.  Ennek a „Series A” típusú tőkebefektetésnek köszönhetően a Magyarországon is elérhető Techloop folytatni tudja európai terjeszkedését.

A Techloop egy olyan virtuális tér, ahol a munkát kereső IT-szakemberek anonimitásuk megőrzése mellet kaphatnak állásajánlatokat a leendő munkaadójuktól. Sőt, a Techloop-on keresztül elhelyezkedő informatikusok 500 eurós bónuszt kapnak. A startup jelentős mértékben nőtt a 2017-es évben, és jelenleg több mint 25 000 IT szakembert köt össze több mint 900 céggel Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Amióta a platform 2015 decemberében elindult, számos IT-specialista talált munkát a Techloop segítségével.

Terjeszkednek Magyarországon is

„Szeretnénk számottevően javítani a munkaerőtoborzási eredményeket az IT-szektorban. Szándékunkban áll további európai országokba is terjeszkedni. Célunk, hogy a lehető legjobb választékot tegyük elérhetővé az állásajánlatokból a sok ezer munkát kereső IT-szakember számára” – mondta Joao Duarte a Techloop társalapítója és ügyvezető igazgatója.

„Magyarország kulcsfontosságú szerepet játszik a terveinkben; hiszen egy fejlesztőkben gazdag ország, ahol a cégek még mindig versengenek az IT-szakemberekért. A magyarországi bővülésünk érdekében a következő két évben további 30 magyar kolléga felvételét tervezzük, budapesti és prágai munkavégzéssel” – folytatta Duarte. 

"Informatikus-kőműves" kerestetik

Egy nemrég közzétett kutatásból az derült ki, hogy a magyarok többsége elutasítja az informatikusokkal kapcsolatos sztereotípiákat, a területen dolgozók humorosak, ápoltak és egyáltalán nem magányosak. Mindezek és a vonzó fizetés ellenére mégis kevesen választják a szakmát, mert túlgondolják, hogy milyen kvalitásokra és energiabefektetésre van szükség az informatikussá váláshoz.

A megkérdezettek szerint ahhoz, hogy valakiből informatikus legyen, gyakorlatilag elengedhetetlen a logikus gondolkodás, a kreativitás és a magas intelligencia.

„Tapasztalataink szerint a kreativitás és a kimagasló IQ egyáltalán nem meghatározó abban, hogy valaki például programozóvá képezze át magát. A piacról ugyanis ma már nem zsenik hiányoznak, hanem több tízezer olyan szakember, aki meglévő építőkockákból képes összeállítani, felépíteni valamit. Lényegében »informatikus-kőművesek« kellenek, akiknek még csak egyetemi diplomára sincs ehhez szükségük” – mondta Litkei Péter, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Az informatikát tartják a legbiztosabb ágazatnak »