Tovább épül a budapesti elit városrésze

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az új erőre kapott lakáspiac prémium szegmensében tapasztalható kínálati hiányra adott válaszként tovább folytatódik az ország egyik legnagyobb városrészfejlesztési beruházása, a Marina Part. A Gozsdu-udvar és számos egyéb ikonikus fővárosi lakóingatlan fejlesztője, az Autóker Holding 48 luxuslakást alakít ki a Marina Bay névre keresztelt legújabb ütemben, a Duna-parti terület egyedülálló adottságú öbölparti részén, közölte a cég.

Van igény

„A különböző egyéb befektetési formákkal elérhető rendkívül alacsony hozamok sokakat sarkallnak arra, hogy egy értékálló vagyontárgyba – lakásba – fektessék pénzüket. A lakáspiac felfutását és a lakásárak növekedését emellett számos egyéb gazdasági folyamat is segíti: az alacsony kamatlábú hitelek, a növekvő foglalkoztatottság, az új építésű lakásokat terhelő áfatartalom csökkentése és a CSOK kibővítése egyaránt a további bővülés irányába mutatnak” – kommentálta az újabb ütem elindítását Szigeti Csúcs Balázs, a fejlesztő Autóker Holding cégcsoport üzletfejlesztéséért felelős vezetője.

„Egy ilyen piaci környezetben mi is elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy tovább folytassuk legjelentősebb kerületi fejlesztésünket és ezzel betöltsünk egy régóta meglévő piaci rést. A Marina Part hatodik üteme, a Marina Bay az újlakás-piac prémium szegmense iránt érdeklődőket célozza meg” – tette hozzá.

A Marina Part az első ütemének elkészülése óta a főváros (és így egyben az ország) egyik legdrágább városrészének számít, ami rendszeresen maga mögé utasít számos pesti belvárosi és budai hegyvidéki, tradicionálisan drága területet. Amellett, hogy évek óta az élmezőnyben találjuk a legmagasabb átlagos értékesítési négyzetméter árral rendelkező városrészek listáján, értékállóság tekintetében is az ország egyik legbiztosabb bástyájának számít a Foka-öböl környéke.

A Marina Part ingatlanárai évek óta stabilan emelkednek és a gazdasági válság sem tudta csökkenteni a lakások értékét.

Felemelkedőben a XII. kerület

A belváros gyors és kényelmes elérhetőségének, valamint a Duna, a Margit-sziget és számtalan egyéb szabadidős lehetőség közelségének köszönhetően a XIII. kerület évek óta a fővárosi lakáskeresők első számú kedvence – árkategóriától függetlenül.

Nincs olyan része Budapestnek, mely olyan látványos átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedekben és olyan nagy számban vonzott ingatlanfejlesztéseket, mint a XIII. kerület. Különösen látványos a változás a Váci út menti ipari zóna korábbi helyén: az egykori hajógyár területét ma új építésű lakóparkok és modern irodaházak dominálják.

A Marina Bay kiváló közösségi közlekedési kapcsolatokkal (busz-, metró- és hajóállomás egyaránt található sétatávolságra) és kiépített szolgáltatási környezettel (bevásárlóközpont, óvoda, iskola) rendelkezik, mégis csendes és nyugodt területen helyezkedik el, köszönhetően az átmenőforgalomtól mentes, zsákszerű kialakításának.

A környéken számtalan kulturális és egyéb kikapcsolódást biztosító lehetőségből választhatnak az itt lakók, melyek közül kiemelkedik a néhány lépésére található, jacht-kikötővel is rendelkező Duna-part.

Budapest egyik legújabb városrészébe 2005-ben költözhettek be az első lakók, azóta pedig csak itt közel 1200 lakást épített fel az Autóker Holding. A terület töretlen népszerűségét jelzi, hogy eladó használt lakást is csak elvétve találni errefelé. Ha pedig nagy ritkán mégis kikerül egy-egy lakás a piacra, az nagyon gyorsan és rendkívül magas átlagáron cserél gazdát.

Több mint befektetési célpont

A jelenleg kivitelezés alatt álló Marina Bay épületében összesen 48 lakás kap helyet, nettó 3800 négyzetméter hasznos alapterületen, melyhez közel 1200 négyzetméternyi erkély, illetve terasz kapcsolódik. Az idén augusztus elején elkezdődött építkezés a tervek szerint már 2017 nyarán be is fejeződik és az új tulajdonosok beköltözhetnek a Duna-parti lakásokba. Az épület Bálint Imre Ybl- díjas építész tervei alapján készül.

Szigeti Csúcs Balázs arra számít, hogy a Marina Bay már egyre csökkenő számú leköthető lakásainak vásárlói körét a visszatérő vevők mellett a befektetési szándékkal vásárlók és a kompromisszumoktól mentes, luxusszintű adottságokat kereső magyar és külföldi vevők alkotják majd.

Forrás: Autóker

„Az eltérő vevői igények kiszolgálása érdekében az épületben egyaránt megtalálhatóak az intenzív zöldtetős, kertkapcsolatos lakások és az egy hálószobás, 50 négyzetméter körüli lakások is, de túlnyomó többségben inkább a nagyobb méretű kettő, három, illetve gáláns négy hálószobás, átlagosan 80 négyzetmétert meghaladó lakások, valamint az épületegyüttes legfelsőbb szintjén penthouse lakások kerültek kialakításra” – összegzi a fejlesztés legfőbb jellemzőit Szigeti Csúcs Balázs.

„Az alapszintű szolgáltatások része a lakások teljes körű klimatizálása, padlófűtéssel és motoros redőnnyel történő ellátása, az ergonomikus alaprajzi megoldások, és Harrer Norbert Noam által nyújtott személyre szabott belsőépítészeti tanácsadás. A közösségi terek és a lakások kialakításánál a magas minőségű, újító belső dizájn és az exkluzivitás került előtérbe, amelyet a nemzetközileg elismert sztárépítész, a Pivko Architects és a Noam Art belsőépítész stúdió közösen álmodott meg.”

További tervek

A Marina Part fejlesztése a Marina Bay melletti két szomszédos, szintén öbölparti telken folytatódik tovább, már jövő nyáron megkezdődhet a beruházás következő üteme. A következő két – egyenként átlagosan 35 lakásos – épületben szintén kizárólag nagy teraszos, dunai örökpanorámás luxuslakások kapnak majd helyet.

Az Autóker Holding a Marina Parton kívül további projekteket is vizsgál és hamarosan a vidéki ingatlanpiacon is bemutatkozik. Jelenleg előkészítés alatt áll, 2017. évi kezdéssel egy exkluzív 50 lakásos ingatlan fejlesztés Balatonlellén, közvetlenül a Balaton partján.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Budapest visszavár! - központban a belföldi turizmus »