Úgy tűnik, alulteljesítettek a németek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a németországi ipari termelés a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése szerint.

Júniusban a Destatis előzetes adatai szerint szezonális, naptári és árkiigazítással az ipari termelés 1,5 százalékkal csökkent az előző havihoz képest és 5,2 százalékkal csökkent 2018 júniusához képest Németországban. A piac havi bázison 0,4-0,5 százalékos csökkenést várt júniusra. Az ipari termelésen belül a feldolgozóipari termelés 1,8 százalékkal csökkent júniusban az előző havihoz képest, ezen belül az alapanyagok termelése 2,0 százalékkal, a tőkejavak termelése pedig 1,8 százalékkal csökkent.

A fogyasztási cikkek termelése 1,4 százalékkal csökkent az előző havihoz képest júniusban. Az energiatermelés 1,6 százalékkal mérséklődött havi bázison, az építőipar termelése pedig 0,3 százalékkal emelkedett. Az előző hónapban, májusban a felülvizsgált adatok szerint havi bázison 0,1 százalékkal emelkedett, éves bázison 4,4 százalékkal csökkent az ipari termelés. A német ipari termelés 1991 és 2019 között átlagosan 0,08 százalékkal emelkedett havonta az előző havihoz képest. A legnagyobb havi emelkedés 1993 augusztusában volt, 4,0 százalék, a legnagyobb havi csökkenés pedig 2009 januárjában, 6,9 százalék. 

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jelentős a csökkenés az építőiparban »