Új kontinenst hódít meg a Bosch

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Afrikai bányaipari beruházásokkal bővíti tevékenységi körét a német Bosch autóipari alkatrész- és részegység-beszállító vállalat.

Michael Kloss, a Bosch konszern Szaharától délre fekvő afrikai területekért felelős igazgatója a Mining Indaba bányaipari konferencián hétfőn Fokvárosban elmondta, hogy az autóipari technológiai konszern 10-ről 24-re tervezi növelni afrikai telephelyei számát, tevékenységi profilját pedig bányaipari beruházásokkal bővíti. A Bosch beruházási listáján Angola, Nigéria, Mozambik, Kongó, Etiópia és Zambia szerepel.

Az ipari beruházások legnagyobb akadálya Afrikában az elégtelen áramellátás - mutatott rá. A Szaharától délre fekvő területek egymilliárdos lakosságának 70 százaléka nem részesül állandó áramszolgáltatásban. A kontinens az Afrikai Fejlesztési Bank adatai szerint 150 Gigawatt elektromos áramtermelő kapacitással rendelkezik, ami nagyjából Belgium áramtermelési kapacitásának felel meg.

A ténylegesen rendelkezésre álló áramtermelési kapacitás azonban a karbantartási hiányosságok és a vezetékek állapota miatt még ennél is jóval kevesebb. A Bosch fő afrikai telephelyén, Dél-Afrikában például a vállalat üzemei tavaly összesen több heti áramkimaradásnak voltak kitéve. Ezért a Bosch maga fogja termelni az áramot afrikai telephelyein - mondta.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Állami támogatást kér a német autóipari szövetség »