Újabb együttműködés

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Magyar-szaúdi infokommunikációs munkacsoport felállításáról állapodott meg Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkár Rijádban, a testület alakuló ülését Budapesten rendezik majd meg.

Az államtitkár Szaúd-Arábiában tett hivatalos látogatásán találkozott többek között Mohamed Jamil Mulla informatikai miniszterrel is. A szaúdi kormány képviselője elmondta, hogy jelentősen, mintegy ezerrel növelnék a Magyarországon tanuló szaúdi egyetemisták számát, elsősorban az orvosi és mérnök-informatikus képzéseken.

A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy támogatják közös informatikai és távközlési beruházások megvalósítását, és kezdeményezik a befektetések védelméről szóló kétoldalú megállapodás előkészítését.

A magyar delegációt, amelyben jelentős számú hazai üzletember is részt vett, fogadta a Saudi Telecom Company vezetése. A cég Szaúd-Arábia második legnagyobb vállalata. A megbeszélésen elsősorban üzleti célú befektetésekről, megállapodások előkészítéséről esett szó - közölte az NFM.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Szaúd-Arábia csökkentette olajkitermelését »