Újabb kérdések a Fed lépéseivel kapcsolatban

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nem kell már sokat várni a Fed kamatemelésére, ezért inkább a 2017-es év döntéseire várunk. Trump lépései befolyásolják majd a gazdasági növekedést, a Fed reakciói így különösen érdekesek lesznek.

Már száz százalékosra árazza a piac, hogy kamatot emel a jövőheti ülésén a FED. Az a kérdés, hogy az új elnök beiktatása után milyen mértékű kamatemelési sorozat kezdődik. A piac jövőre egy 50-75 bázispontnyi emelésre számít jövőre és ez az ütem folytatódhat a következő évekbe.

Ezt találták

Zökkenőmentesen, mérsékelt ütemben, a korábbinál kissé szorosabb munkaerő piaci környezetben, de csekély bérnövekedést generálva halad a gazdasági növekedés az Egyesült Államokban - állapította meg az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán kiadott szubjektív gazdasági helyzetjelentésében, a Bézs Könyvben.

A jelentés összefoglaló megállapításai szerint az amerikai gazdaság csekély inflációs nyomás mellett tovább növekedett a felmérés októbertől november közepéig tartó periódusában, miközben erősödött az ingatlanpiaci és a szolgáltatási aktivitás.

Már szinte nem is kérdés
A kamatemelés támogatottságának erősödését mutatta a monetáris politikai döntéshozók körében az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed novemberi eleji kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve. A Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) tagjainak többsége szerint a gazdasági teljesítmény, de főként a munkaerő-piaci helyzet javulása egyértelműen a kamatlábak további emelése mellett szól. 

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Csökkent az USA gazdasági aktivitása »