Újra teljes szélességében járható az M1-M7 bevezető

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elkészült az M0-ás autóút új bal pályája az M1 és M7 közötti szakaszon, kedden este 20 órától a kivitelező a rendőrséggel és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel megkezdi a forgalom átterelését - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A Hegyeshalom felé tartó forgalmat több hullámban, 15-20 perces teljes pályazár mellett terelik át az új pályára. A teljes körű átterelés a kora hajnali órákra fejeződik be. A bal pálya forgalomba helyezése után megkezdődik a leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítése az M7 csomópontig. Az átterelés után a törökbálinti bevásárlóközpont csomópontját újra megnyitják, így szerdán reggeltől ismét használható lesz. Az épülő tóparki kihajtót lezárják, ez azonban nem okoz korlátozást az átadott új bal pályán.

A hétvégi Forma 1 futamra a fővárosba érkező autósok így már szélesebb sávokon, biztonságosabban közlekedhetnek - hangsúlyozta a társaság. A közleményben felidézték, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából a NIF beruházásában valósul meg az M0-ás autóút M1-es és M7-es autópálya közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszának bővítése.

A fejlesztés keretében a bal pálya kiépítésével kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki, így ősztől az autósok az M3-as irányába három forgalmi sávot és egy leállósávot, illetve Győr irányába szintén három forgalmi sávot és egy leállósávot használhatnak. A tájékoztatás szerint a fejlesztés 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrás felhasználásával valósul meg a Betonútépítő Zrt. kivitelezésében, értéke meghaladja a nettó 6 milliárd forintot.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Magyar szoftvercég a kiemelkedő cégek rangsorában »