Ütik, vágják egymást a vámlovagok

| szerző:

Régi fogalom került elő: a vámháború. Donald Trump, USA elnök indította a legújabb vámháborut, amely úgy tűnik: nem áll meg Kína és az USA között, újabb és újabb államok sodrodnak az érintettek közé. Ön szerint is helyes Trump és az amerikai kormány lépése? Szavazzon!

Igaza van Trump-nak Donald Trump USA elnök és az amerikai kormány döntésével megvédi az Amerikai Egyesült Államok alapvető kereskedelmi érdekeit. Az amerikai vezetés döntése egyértelműen pozitívnak értékelhető. Egyes statisztikák szerint az Amerikai Egyesült Államokkal szembeni kínai áruforgalmi többlet éves értéke 350 milliárd dollár. Ez önmagáért beszél. A kínai termékek elárasztották az amerikai piacot, szűkítve így a tért az USA hazai gyártói elől. A vámintézkedések előidézhetnek politikai és árupiaci konfliktusokat is, de mint rendesen az idő majd megoldja ezeket a problémákat. Az USA kellőképpen erős gazdaság ahhoz, hogy megvédje az érdekeit.

Öngól lesz az USA-döntése Az USA által kirobbantott vámháború már rövid távon is visszaüthet az Amerika Egyesült Államokra, de súlyosabb következményei is lehetnek. Kihathatnak a világkereskedelemre. Már több ország is jelezte, hogy ő is vámkorlátozásokat vezet be az USA termékek ellen. Kína is alaposan megnehezítheti elsősorban az országában működő amerikai vállalatok dolgát. A vámmal sújtott kínai áruk második köre zömmel fogyasztási, esetükben az intézkedés inflációgerjesztő. Számítások szerint 0,3-0,4 százalékos növekedés kiesést is okozhatnak az intézkedések. Pestiesen szólva: a fagyi visszanyalhat.

Hirdetés
Kereskedés

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és...

Szavazz!

Ütik, vágják egymást a vámlovagok

Régi fogalom került elő: a vámháború. Donald Trump, USA elnök indította a...

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Hirdetés
Csok

Csok: nem mindenhol nagy segítség

Megyénként és városonként hatalmas szórás: van, ahol a CSOK az ingatlan...

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Mától importvám Kínában az USA optikai szálaira »