Vámháború miatt kisebb lehet a profit

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kínai ipari cégek nyereségnövekedése már a negyedik egymást követő hónapban lassult augusztusban, ami részben azt jelzi, hogy mérséklődik az ázsiai ország termékei iránti kereslet, és hogy a Washington és Peking közötti kereskedelmi konfliktusnak már érezhető a hatása.

A kínai központi statisztikai hivatal csütörtökön azt közölte, hogy az ipari cégek összesített nyeresége augusztusban 9,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és elérte az 519,69 milliárd jüant (76 milliárd dollár, 1 jüan=40,18 forint). A növekedés kisebb volt a júliusi 16,2 százaléknál. Az év első nyolc hónapjában 16,2 százalékkal, 4400 milliárd jüanra nőtt a profit éves összevetésben, míg a héthavi éves növekedés nagyobb mértékű, 17,1 százalék volt. A felmérés azokra a vállalatokra terjed ki, amelyek fő tevékenységükből származó éves árbevétele meghaladja a 20 millió jüant.

A kínai ipari cégek tavalyi profitja 2011 óta a legnagyobb mértékben, 21 százalékkal emelkedett, részben a költségcsökkentési intézkedések hatására, valamint az építőipar élénkülése miatt.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Csökkent a Sberbank profitja »