Van, akinek segít a NAV

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A közfoglalkoztatottak is felkérhetik személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítésére a NAV-ot, ha tavaly csak munkaviszonyból származó keresetük volt - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében emlékeztet arra: a közfeladatot ellátó szervezetek (például helyi önkormányzat, költségvetési intézmény, egyház, közhasznú szervezet) közfoglalkoztatás keretében foglalkoztathatnak 16. életévüket betöltött álláskeresőket. A közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelem adóköteles, tehát arról szja-bevallás formájában kell számot adni. Ennek benyújtási határideje május 20.

A közfoglalkoztatott magánszemélyek is kérhetik a NAV közreműködését az szja-bevallás elkészítésében. Ehhez február 17-ig az egyszerűsített bevallás választására szolgáló 1353NY jelű nyilatkozatot kell kitölteni, amit postán, az Ügyfélkapun keresztül vagy személyesen, az ügyfélszolgálaton keresztül lehet eljuttatni az adóhatósághoz. A nyomtatványt le lehet tölteni a NAV honlapjáról, ahol részletesen szerepel, hogy milyen típusú jövedelmek mellett lehet kérni az egyszerűsített bevallás elkészítését.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egyre inkább online térbe lépnek a NAV-os ügyek »