Vezetőváltás a Skodánál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Volkswagen dél-afrikai érdekeltségének igazgatója, Thomas Schäfer veszi át a Skoda vezetését, és a tömegtermék modellekre összpontosítja a cég profilját.

Thomas Schäfer az afrikai autógyártók szakmai képviseletének vezetője is volt. Elődje, Bernhard Maier öt évig vezette a Skoda autógyárat és július 31-én vált meg hivatalától. Thomas Schäfer 2012-ben igazolt át a Daimlertől a Volkswagenhez és kezdetben a külföldi autógyártást koordinálta a konszernnél.

Három év elteltével átvette a Volkswagen dél-afrikai érdekeltségének vezetését, ahol új termelőkapaciást épített ki és kiterjesztette az értékesítési hálózatot. A Volkswagen konszern vezére Herbert Diess már korábban megfogalmazta Bernhard Maier lehetséges utódjával szemben támasztott követelményeket: a Skoda ugyanis szerinte nem volt "kellőképpen agresszív" a nagy volumenű modellek piacán olyan konkurensekkel szemben, mint a dél-koreai és a francia autógyártók. "Nincs értelme egy harmadik prémium márkát létrehozni a konszernen belül" - mondta.

A Skoda nagy bevételtermelő részlegnek számít a konszernen belül. A márka tavaly 1,24 millió autót értékesített világszerte. A Skoda az idei első fél évben is pozitív működési eredményt gazdálkodott ki a járványvédelmi üzemleállások és az értékesítési csatornák befagyása ellenére is.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Női igazgató Wall Street egyik nagybankjánál »