-->

Zuckerberg is egy koleszban kezdte - neked is sikerülhet

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Mi a közös a Microsoftban, a Dellben, a Napsterben és a Facebookban? Eltekintve attól, hogy mindegyik megmozgatja a piacokat, az összeset egyetemisták alapították. Persze nem mindenki lehet a következő Mark Zuckerberg, de az egyetem, vagy főiskola alatt elkezdeni egy kis vállalkozást határozottan lehetséges - áll a Business Insider cikkében.

Számos olyan cég van, ami nulla, vagy nagyon minimális kezdő tőkével is elindítható, és nem kell hozzá iroda sem. Sőt, a bevételből fedezheted a tandíjad, vagy a havi étkezésed is.

Íme olyan kezdő vállalkozások, amelyeket a kollégiumi szobádból is tudsz csinálni.

IT tanácsadás

Az információs technológia az a terület, ahol több évnyi tapasztalat ellened dolgozhat. Az egyetemi hallgatóknak általában a legfrissebb a tudásuk, és ismerik az új technológiákat. is.

Ha nem érzed magadban a magabiztosságot, ragassz ki hirdetéseket szerte az egyetemen, hogy segítesz a teches dolgokban, aki nem ért hozzá. Így már lesz honnan építkezned.

Közösségi média tanácsadó

A főiskolások gyakran a közösségi média sűrűjében vannak, ismerik a trendeket. Használd ki ezt az előnyödet, és adj tanácsokat a cégeknek, hogyan tudják kialakítani a közösségi médiában stratégiájukat. Ne ragadjatok le a Facebooknál, meg a LinkInnél, mutass nekik új csatornákat.

Grafikus

A grafikai tervezéssel kapcsolatos tanácsadás inkább a kreativitáson múlik, nem pedig hosszú évek tapasztalatain. Össze kell állítani egy portfoliót a legjobb munkáidból, nyomtass néhány látványos névjegykártyát, és már kezdhetsz is.

Weboldal designer

A diákok manapság sokkal jobban tudnak weboldalakat szerkeszteni, mint pár éve. Sokan csinálnak egyetemi csoportoknak is, vagy csak a személyes bloguk miatt. Ezek a webhelyek lehetnek egyfajta referenciák is, amit majd fel lehet mutatni a megbízásoknál mintának.

Fotózás

Hála az olyan platformoknak, mint a Pinterest, az Instagram, a Snapchat és a Facebook, a világ egyre inkább hozzászokott, hogy képeken keresztül kommunikáljon. A növekvő igény a vizuális tartalomra meghozta a kedvüket az amatőröknek is. A technológiai fejlesztéseknek hála még az amatőrök is képesek magas színvonalú képekkel előállni.

Forrás: pixabay

Rendezvényszervező

Az egyetemi hallgatók elég valószínű, hogy rengeteg buliba voltak már, de ezt a tapasztalatot hasznosítani már más kérdés. Egy rendezvényszervezőnek figyelnie kell a részletekre, a szervezésre, és egyszerre több feladatot is el kell tudnia végezni.

Ha felkészültnek érzed magad a feladatra, akkor indítsd be a vállalkozásod az egyetemen, és szervezz az egyetemi csoportoknak bulikat, rendezvényeket.

Személyi edző

A személyi edzőknek rugalmas a munka idejuk, és szinte bárhol tudnak dolgozni. Bár lehet, hogy szükséged lesz hozzá valamilyen képzésre, azonban ha komolyan gondolod, megéri a fáradtságot és az időbefektetést.

Takarító szolgálat

Rugalmas munkaidőben dolgozhatsz, és még iroda sem kell hozzá. Nem is említve, hogy az eszközöket szinte bármelyik boltba be lehet szerezni hozzá. Rengetegen fizetnek másoknak, hogy eltakarítsák a piszkukat. Egy aranybánya ez a szegmens, csak meg kell tanulni kiaknázni.

Szabadúszó sminkes

Különleges alkalmakkor, mint például gólyabál, vagy diplomaosztó, minden lány csinos akar lenni. Ha van egy kis kézügyességed és gyakorlatod, akkor előtted a lehetőség. Ha nem vagy annyira biztos még magadban, akkor meg már a közösségi médiában is lehet tájékozódni, sőt, a YouTube-on is vannak fent nagyon jó videók. Még jobb, ha te is csinálsz videókat a Youtube-ra, így azzal is tudnál pénzt keresni.

Kertrendező

A tereprendezés és a hóeltakarítás egész évben átfedésben csinálhatók. Fegyverezd fel magad egy lapáttal, kerti eszközökkel, a helyi lakosok és a diákok nagyon jövedelmező ügyfelek lehetnek.

Még ha diákként is kezded a vállalkozásod, az egy igazi vállalkozás, valós jövedelemmel és kockázattal. Nem számít mekkora a céged, fontos, hogy legyen biztosítékod. Ez jól jöhet a bajban, főleg ha speciális informatikai tanácsadással foglalkozol.

És ami a legfontosabb, a kapcsolati tőke. A főiskola hallgatók nem csak arra jók, hogy jól megtömjék a zsebed, hanem a későbbi karriered után is jól jöhetnek a velük kötött kapcsolatok.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

600 millió forintra pályázhatnak a KKV-k »