25 millió euróból lesz okos város Ulánbátor

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. 25 millió euró értékű együttműködési megállapodást kötött Ulánbátor önkormányzatának fejlesztési ügynökségével, a megállapodás értelmében magyar cégek "okos város" technológiák szállítóiként részt vehetnek a mongol főváros városfejlesztési projektjeiben - közölte az MNKH hétfőn.

Az együttműködés keretében három fő fejlesztési program valósul meg: az ulánbátori közlekedési vállalat teljes buszparkjának megújítása; új, intelligens, komplett városrész kiépítése mintegy 62 hektáros területen; valamint intelligens közvilágítási rendszer kiépítése a mongol főváros egyik kerületében - olvasható a közleményben.

Mit tartalmaz a projekt?

Kiemelték: a buszpark megújítása támogatására magyar buszösszeszerelő üzem is épül a mongol fővárosban, amelyhez kapcsolódóan a városi közlekedést támogató magyar "smart city" alkalmazásokat, termékeket is bevonják a város integrált, jelenleg modernizálás alatt álló közlekedési rendszerébe.

Az "okos város" projekt megtervezésére és megvalósítására magyar cégek bevonásával a Magyar Nemzeti Kereskedőház tesz javaslatot.

Az együttműködési megállapodás további közös projektek megvalósításának előkészítésére is lehetőséget ad. Például párhuzamosan magyar technológiával indulhat építőanyag-gyártás, illetve élelmiszer-feldolgozó üzem Ulánbátorban, és magyar cégek közreműködésével valósulhat meg a főváros folyóinak szabályozása, hasznosítása is - ismertették.

Fontos ez a projekt

A közleményben idézik Ducsai-Oláh Zsanettet, az MNKH vezérigazgatóját, aki kiemelte, hogy Mongólia és azon belül Ulánbátor gazdasági és társadalmi szempontból a világ egyik leggyorsabban fejlődő térsége.

A mostani aláírással kiemelt fontosságú intelligens városfejlesztési projektekben vehetnek részt magyar vállalkozások a kereskedőház révén - mutatott rá. A kereskedőház vezérigazgatója elmondta, hogy az MNKH ulánbátori kirendeltsége által folytatott kínálati stratégia révén határozták meg az együttműködési megállapodásban rögzített három fejlesztési területet.

A projektek várhatóan 2016 nyarán indulnak el.

Az MNKH helyi képviseletein keresztül jelenleg négy kontinens összesen közel 40 országának piaca érhető el. Célja, hogy elősegítse a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító hazai kis- és középvállalkozások exporttevékenységének bővülését.

Hirdetés
Kereskedés

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és...

Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Hirdetés
Csok

Csok: nem mindenhol nagy segítség

Megyénként és városonként hatalmas szórás: van, ahol a CSOK az ingatlan...

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Továbbra is 60 ezer ember hiányzik az építőiparból »