Egyedülálló anyaként vállalkozni?

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy saját vállalkozás felépítése és fenntartása kihívásokkal teli feladat, különösen, ha mindemellett egyedülálló édesanyaként is helyt kell állnod. Az útja mindenkinek más: míg egyikünknek egy jobb életszínvonal megteremtése, másoknak talán éppen gyermekeik adták a sorsfordító ötletet ahhoz, hogy valami igazán újba kezdjenek - áll a Ferling cikkében. Íme, néhány inspiráló gondolat Kate Taylortól, az Entrepreneur.com riporterétől.

Anyának lenni nem hátrány!

Azt gondolhatjuk, attól lesz valaki jó vezető, ha minden nap 100 százalékon pörög, és egyfolytában dolgozik. A való életben tudjuk jól, nem ebben áll a titok: a helytállás valóban sok energiát felemészt, de a siker záloga korántsem fekete vagy fehér.

Egyedülálló anyaként, ha olyan készségekkel és képességekkel rendelkezel, melyek könnyedén összekapcsolhatók vállalkozásod hatékony működésével, mint például a nagyfokú kreativitás, hatékony költségvetés-kezelés, jó problémamegoldó képesség, sikerre vagy ítélve.

Találd meg mindenben és mindenhol az inspirációt!

Ezzel együtt kerüld el azokat a negatív helyzeteket, amelyek megzavarnak, kizökkentek. Ne hagyd, hogy elveszítsd a hitedet, és megbénítson a félelem! Vállalkozni és anyának lenni egy személyben nem a 8-17 óráig tartó munkaidőről szól. Bármilyen kimerültnek érzed magad, a legjobb megoldás, ha végiggondolod, miért is teszed mindezt – és a jó humorérzék is sokat segít. Légy büszke magadra!

Keress megoldást!

Azt kívánod, bárcsak egyszerre két helyen lehetnél, ugye? A családot a munkád részévé kell tenned: tekints úgy a gyermekeidre, mint vállalkozásod legfőbb munkatársaira. És ne aggódj! A gyors tempó ellenére gyermekeid elsajátítják azt a fajta önállóságot, amely később csakis előnyükre válik.

Ne görcsölj a tökéletes egyensúly fenntartásán!

Bárhogy igyekezz is, mindig lesz olyan, hogy vállalkozásod nagyobb figyelmet kap, mint gyermekeid – és fordítva. Csak rajtad múlik, hogyan kezeled mindezt. Mindenekelőtt légy proaktív, és alakítsd ki azokat a szabályokat, amelyek mind a munkádban, mind a családoddal együtt töltött időt segítik és megkönnyítik.

„A networking a legfontosabb egy vállalkozó, egyedülálló anya számára, ugyanis kapcsolatok és ajánlások nélkül sokkal nehezebb értékesíteni egy terméket vagy szolgáltatást. Mindemellett a kapcsolati tőke megléte a magánélet és a munkahely közötti egyensúly kialakításában is segíthet. Megfelelő ismertségekkel könnyen megtalálhatjuk a számunkra megfelelő üzleti partnert, ezért fontos, hogy tudatosak legyünk a kapcsolatépítésnél” – foglalta össze Dulicz Éva, a ZAP Humán Solution Kft. projektvezetője, egy gyermek büszke édesanyja.

Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Hirdetés
Csok

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Még mindig nő az érdeklődés a csok iránt

Érezhetően nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény igényléseinek száma a...

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nagy kihívások várnak idén a cégekre »