Ha van ilyen alkalmazottad, azonnal rúgd ki

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

"Tolvajok az éjszakában", így hívja az alkalmazottak egy típusát Barbara Corcoran, dollármilliomos ingatlanmogul. De nem ő az egyetlen cégvezető, akinek baja van velük.

Corcoran, aki 2001-ben 66 milllió dollárért adta el ingatlancégét azt állítja, hogy a panaszkodók, azaz a „tolvajok” kívül tartása kulcsfontosságú volt a sikerhez. „Panaszkodj a cégemben, és én alig várom a pénteket, hogy kirúghassalak” – nyilatkozta nemrég Corcoran.

De nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik. Mások, ha más néven is hívják a panaszkodókat, ugyanúgy vélekednek róluk. Jayson DeMers, aki az online marketing területén szerzett magának nevet, úgy véli, hogy az „áldozatoktól” a lehető leggyorsabban meg kell szabadulni.

„Ezek az emberek másokat hibáztatva ússzák meg, hogy felelősségre vonják őket a kellemetlen helyzetekben. Mindig lesz kifogásuk, és a folyamatos panaszkodásuk a többi alkalmazottra is átragadhat, akik szintén belehelyezkednek az áldozat szerepébe, hiszen másoktól is azt látják” – véli DeMers.

Kevin Daum az Inc. szerzője más szót használ rájuk, ő „Atlaszokról” beszél. „A világ súlya ennek az embernek a vállán nyugszik. Senki sem dolgozik keményebben vagy szembesül nehezebb szituációkkal, mint ő. Ezzel mindenki tisztában van, mert „Atlasz” folyamatosan hangoztatja. Az ilyen alkalmazottak rengeteg időt töltenek azzal, hogy panaszkodjanak az őket akadályozó tényezőkről, az őket körülvevő emberek inkompetenciájáról és a napi feladataik nehézségeiről.”

Corcoranra visszatérve, szerinte egy negatív beállítottságú alkalmazott szép csendben másik tizenöt energiáját zabálja fel. „Ezért gondolom, hogy a panaszkodók, tolvajok az éjszakában – láthatatlanul dolgoznak” - mondja.

Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Hirdetés
Csok

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Még mindig nő az érdeklődés a csok iránt

Érezhetően nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény igényléseinek száma a...

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Miért éri meg kamionosként dolgozni? »