Három kérdés, amire minden vállalkozó kell tudja a választ

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Céget vezetni, a feladatokkal és a partnerekkel egyszerre foglalkozni, új kapcsolatokat építeni és a meglévőket ápolni sok időt vesz el egy vállalkozó idejéből. Az egyensúly megteremtésének sikeressége alapjaiban határozza meg egy vállalkozás versenyképességét. Ha tudja a választ Dr. Ivan Misner, a Business Network International alapítójának három egyszerű, de lényeges kérdésére, máris jó úton jár ahhoz, hogy megvalósítsa céljait!

Ki az én valódi célcsoportom?

Sokan meglepődnének, mennyien vannak, akik nem tudják meghatározni a saját célpiacukat. Legtöbbjük azt válaszolja: „Mindenki!”. Bár részt vesznek networking eseményeken, mégsem érzik eredményesnek a találkozásokat, és gyakran annyi üzletet sem kötnek, amennyit minimálisan elvártak volna – így természetesen azt gondolják, a kapcsolatépítés ezen formája működésképtelen számukra. Pedig igen, csak ehhez pontosan ismerni kell a célokat és azt, hogy kikhez keresünk ennek érdekében új kapcsolatokat!

Hol találkozhatok a célközönségemmel?

A kapcsolatok kialakítása sok időt, energiát és elköteleződést kíván. Ahogy a vállalkozásod fejlődik, és megpróbálsz speciális célpiacokat is bevonni, érdemes új irányokat is számba venni, amelyek kívül esnek a tipikus hálózatépítő gyakorlatokon. Ha például több kisvállalkozóval kíván kapcsolatot kiépíteni, akkor érdemes több időt eltölteni a kereskedelmi kamarában vagy a helyi üzleti szövetségekben.

Pontosan kivel szeretnék találkozni?

Még ha nem is tudja konkrétan megnevezni azokat a személyeket, akikkel találkozni szeretne, az irányt biztosan érzi. Ezért érdemes első körben partnereit, ismerőseit megkérdezni arról, nem ismernek-e valakit, akinek szüksége lenne az Ön szolgáltatásaira. De még mielőtt azt gondolnánk, ez ilyen egyszerű, lássunk egyértelműen: a tudatos üzleti kapcsolatépítéshez valóban érdemes segítséget kérni, de mindezt szervezett keretek között.

A rendszeresen megszervezett, közösségbe ágyazott üzleti találkozó tökéletes alkalom arra, hogy megismerjen új embereket, felmérje a lehetőségeket, és gyümölcsöző kapcsolatokat építsen. Nincs még egy olyan opció, ahol egyszerre ennyi hasonló gondolkodású üzletemberrel lehetne találkozni.

Aki segít elérni céljainkat
A célok elérhetők, csak meg kell találnunk a megfelelő támogatót, aki segít. Sharí Alexander, az Entrepreneur.com vendégszerzője szerint ezt a személyt négy különböző típus testesíti meg.

Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Hirdetés
Csok

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Még mindig nő az érdeklődés a csok iránt

Érezhetően nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény igényléseinek száma a...

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Hét dolog, amiről megismered a jó főnököt »