Négy tipp az eredményes csapatmunka érdekében

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az elején, amikor még kicsi a csapat, viszonylag egyszerű koordinálni az embereket. Két-három munkavállalónak nem is feltétlenül szükséges rendszeres meetingeket szervezni. Viszont, ahogy növekszik a vállalkozás, egyre nehezebb felügyelni és összehangolni a munkát, főleg, ha a team-ek egymástól függetlenül is képesek dolgozni, mint a test különálló végtagjai. Mégis, a hatékony és sikeres működéshez elengedhetetlen, hogy legyen kapcsolat a cég "kezei és lábai" között, ezért jó, ha bizonyos rendszerességgel csapatmegbeszéléseket tartunk. Ahhoz, hogy ezeknek a találkozóknak értelmük is legyen, ajánlott betartani néhány alapszabályt.

"Amikor a kéttagú vállakozásunk egy 10 fős csapattá nőtte ki magát, jelentős energiát fektettünk a csapattalálkozók gyakoriságának és struktúrájának optimalizálására. A célunk az volt, hogy mindenki tájékoztatást kapjon a másik munkájáról, illetve hogy egyeztetni tudjuk a célkitűzéseket. Fontos volt továbbá az, hogy ezek a találkozók eredményesek is legyenek" - nyilatkozták a Travefy tagjai.

A legrosszabb, amit egy cég tehet, az az, ha egy helyben toporog. Hogy a meetingekkel valóban elérjük a céljainkat és egyről a kettőre léphessünk, érdemes megfogadni a Travefy tanácsait!

A tervezés és a priorizálás a kulcs

Egy kisebb csapatnál, ahol a tagok legtöbbször egy légtérben dolgoznak, természetes, hogy mindenki tudja, merre halad a vállalkozás. Ilyenkor azonnal lehet egyeztetni, ha valaki elakad, nem szükséges egy külön meeting szervezése.

Egy nagyobb team esetében viszont már szükség lehet a rendszeres megbeszélésekre, amely a csapatépítés mellett megalapozza az vállalat eredményességét is. 

Érdemes azonban úgy időzíteni a találkozókat, hogy senkinek se kelljen félbeszakítania miatta a munkáját, ez ugyanis hátráltathatja a csapattagokat a feladatok hatékony és határidőre történő elvégzésében.

Jó választás lehet, ha rögtön egy meetinggel nyitjuk a hetet, viszont jegyezzük meg a “kevesebb több” mondást, mert ez erre a helyzetre is igaz: mindig legyen irányított a beszélgetés, és csak a fontos témákról essen szó. Ha a megbeszélés közben új kérdések, problémák vagy öltetek merülnek fel, írjuk fel őket, és tervezzük bele ezek megvitatását a következő heti találkozó menetrendjébe.

Itt valóban a részvétel a fontos

Általánosságban elmondható, hogy az ülések unalmasak és senki sem szívesen szólal fel. Ezzel szemben a legtermékenyebb találkozók izgalmasak, pörgősek, és mindenkit bevonnak a vitába. Ennek érdekében mindig törekedni kell arra, hogy minden csapattag kivegye a részét a megbeszélésekből.

“Nálunk az vált be, hogy meghatároztunk néhány fontos témát, és minden héten csak az egyikkel foglalkozuk. Azonban topikonként változik az is, hogy ki vezeti a meetinget. A termékközpontú találkozókat például a termékmenedzserünk vezényelte le, míg én általában a havi pénzügyi mérési eredményeket ismertetem” - mondta a Travefy vezérigazgatója.

Mindig fókuszáljunk a célokra!

Bármilyen témákat is érintünk a megbeszélések alkalmával, a legfontosabb, hogy az ötletek, a javaslatok, sőt, még a viták is a stratégiai célkitűzéseinket szolgálják. Ehhez az kell, hogy a csapat szívvel-lélekkel a közös célért dolgozzon. 

Ezt számtalan módon el lehet érni, de a legegyszerűbb, ha mindig a vágyott eredmények ismertetésével kezdjük a megbeszéléseket, és átbeszéljük, hogy hol tartunk a megvalósításban. A jó haladás inspirálóan hathat a csapatra, elakadás esetén pedig közösen kitalálhatjuk a megoldást, ami jó motiváló erő lehet a folytatásban.

Elég a befásultságból!

Végül, de nem utolsó sorban ne feledjük a szórakoztatást! A humor ugyanis szintén elengedhetetlen hozzávalója az eredményes meetingnek: oldott hangulatot teremt, valamint segít felkelteni és fenntartani a hallgatóság figyelmét.

Hirdetés
Kereskedés

A day trading, azaz napi kereskedés során a kereskedő napon belül vásárol és...

Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Lakáshitel-kalkulátor
Brexit

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

A brit kormány "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió...

Hirdetés
Csok

Csok: nem mindenhol nagy segítség

Megyénként és városonként hatalmas szórás: van, ahol a CSOK az ingatlan...

Kelet-Magyarországon fénykorát éli a CSOK

Budapesten a legkisebb a kedvezményt használók aránya.

Határokon át

Közel egymillió bevándorló kapott uniós állampolgárságot

Az új állampolgárok 88 százaléka az Unión kívülről érkezett.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Mars - avagy egy hihetetlen teljesítmény »

4IG 3500 (-1,69 ) ALTEO 680 (-2,16 ) ALTERA 795 (0,63 ) ANY 1410 (0,71 ) APPENINN 605 (-1,31 ) CIGPANNONIA 424 (0,95 ) CSEPEL 968 (2,98 ) Duna House A 4040 (1,51 ) EMASZ 25400 (0,79 ) ENEFI 192 (-1,54 ) ESTMEDIA 121 (1,68 ) FHB 571 (-2,39 ) FORRAS/OE 1080 (-2,70 ) FORRAS/T 1400 (7,69 ) FUTURAQUA 55 (-6,14 ) GSPARK 3400 (3,34 ) KONZUM 3190 (0,31 ) KULCSSOFT 1230 (1,65 ) MOL 2606 (0,46 ) MTELEKOM 414 (0,73 ) NORDTELEKOM 44 (1,40 ) NUTEX 40 (-6,98 ) OPUS 703 (-0,28 ) OTP 9850 (2,60 ) OTT1 286 (-0,35 ) PANNERGY 686 (0,88 ) PLOTINUS 5900 (-0,84 ) RABA 1365 (-1,44 ) RICHTER 5215 (0,19 ) SET Group 253 (1,20 )