2025-re újrahasznosíthatókba csomagol a Nestlé

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A Nestlé bejelentette új, funkcionális, biztonságos és környezetbarát csomagolási megoldások kutatásával és fejlesztésével foglalkozó csomagolástechnikai intézetének létrehozását. Ezzel a lépéssel a svájci élelmiszeróriás közelebb került ahhoz a célkitűzéshez, hogy 2025-re a felhasznált csomagolóanyagok 100%-a újrahasznosítható vagy újrahasználható legyen.

A bejelentés kapcsán Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója úgy nyilatkozott: „Vezetők kívánunk lenni az élelmiszer- és italtermékeinkhez használt legfenntarthatóbb csomagolási megoldások kifejlesztésében, ezért új csomagolóanyagok és megoldások fejlesztésével bővítjük a kutatási kapacitásainkat. Bízunk benne, hogy ezzel sikerül kezelnünk a csomagolóanyag hulladékok, különösen a műanyagok jelentette egyre súlyosabb problémát. Célunk, hogy tevékenységünk környezetre gyakorolt hatását minimalizáljuk, és ezzel együtt fogyasztóink számára egészségesebb és ízletesebb termékekkel szolgáljunk.”


A Nestlé globális kutatószervezetének részeként felálló Nestlé Csomagolástechnikai Intézet a svájci Lausanne-ban található. Az 50 munkatársat foglalkoztató intézetben modern laboratórium komplexum, illetve prototípusok készítésére alkalmas létesítmények kapnak helyet. Az Intézet a Nestlé globális K+F hálózatával, egyetemi partnerekkel, szállítókkal és startupokkal szoros együttműködésben értékeli a különböző fenntartható csomagolóanyagok biztonságát és funkcionalitását. A kutatások középpontjában az újrahasznosítható, biológiailag lebomló vagy komposztálható polimerek, funkcionális papír, valamint a műanyag csomagolóanyagok újrahasznosíthatóságát növelő új csomagolási koncepciók és technológiák foglalnak helyet. Az új megoldásokat - a Nestlé globális portfóliójába bevezetésük előtt - különböző termékkategóriákon tesztelik.

Stefan Palzer, a Nestlé műszaki igazgatója elmondta: „A csomagolás kiemelt szerepet játszik abban, hogy biztonságos és tápláló termékekkel tudjuk ellátni fogyasztóinkat. Az új csomagolástechnikai intézet hozzájárulásával gyorsabban tudjuk újratervezni a csomagolási megoldásainkat. A legkorszerűbb tudományos megoldásoknak, valamint a világszerte vezető egyetemekkel és ágazati partnereinkkel való együttműködésnek köszönhetően kiemelkedő teljesítményű környezetbarát csomagolási megoldásokkal szolgálhatunk.”

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés