A kártevők bejutását próbálják megakadályozni

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A turisták hatékony tájékoztatása, ezáltal pedig az utazásokban rejlő élelmiszerlánc-biztonsági kockázatok csökkentése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

Egyezmény köttetett

A kétoldalú megállapodás célja többek között a Magyarország környezetére és mezőgazdaságára veszélyes kártevők külföldről történő behurcolásának megelőzése. A kórokozók hazai elterjedésének megelőzésében nagy szerepe van a lakosságnak is.

A közlemény szerint a most induló közös munka a foglalási tapasztalatokhoz igazodva elsősorban az online felületek nyújtotta lehetőségekre épül. A turisták informálásában azonban szerepet kapnak a nyomtatott anyagok (plakátok, szórólapok) is.

Informálnák a turistákat

Az együttműködés keretében a Nébih ismeretterjesztő előadásokon készíti fel az utazási irodák munkatársait az információk átadására. Az utazási irodák érdekképviseletét ellátó szövetség tagirodái a szervezett utaztatás mintegy 82 százalékát bonyolítják le, így a hazai turisták széles körével állnak kapcsolatban.

Ezt olvasta már? Új szőlőre veszélyes kártevő terjed
A kormányhivatalok által végzett felderítés eredményei azt mutatják, hogy az ország legtöbb megyéjében megjelentek az amerikai szőlőkabóca kifejlett egyedei, amelyek a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó FD fitoplazma fertőzést terjesztik.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kimagaslóak a horvát turizmus adatai »