Díjat kapott a magyar agrár-startup

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Telekom startup-díját kapta a Videokontroll, olvasható közleményükben.

DELFIN Díjat nyert a Videokontroll, a precíziós terményszárítást megvalósító innováció. A fejlesztés iránt egyre élénkebb a piaci és befektetői érdeklődés, jelenleg tőkebevonás előtt áll.

DELFIN-díj járt az ötletért

A Magyar Telekom által alapított DELFIN Díj a fenntartható fejlődés mellett elkötelezett, kimagasló teljesítményt felmutató vállalkozások elismerésére szolgál. A díjazott fejlesztés szemestermény szárítók biztonságos és minden korábbinál hatékonyabb működtetését teszi lehetővé.

Segítségével megelőzhetőek a szárítótüzek, egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány állítható elő, kisebb energiaköltség és a korábbihoz képest csökkenő környezeti terhelés, alacsonyabb a CO2 kibocsátás mellett.

A rendszer utólag a keresztáramú szárítókba építhető be, mely után a kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is láthatóak, sőt a tulajdonos egy mobil applikáció révén, telefonján is követheti a szárító működését.

Az első generációs Videokontroll-t a 80-as évek elején Speiser Ferenc mezőgazdasági szaküzemmérnök fejlesztette a Debreceni Egyetemmel közösen. Az akkori technológiát fejlesztette tovább harminc évvel később már két fiával közösen, családi vállalkozásként. Az innovációt már számos díjjal ismerték el.

A vállalkozás jelenleg tőkebevonás előtt áll, mellyel kapcsolatban előrehaladott tárgyalások folynak. A vállalkozás először a hazai piacon szeretne tovább erősödni, a későbbi tervek között a külföldi terjeszkedés is szerepel.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Fontos ellenállásról fordult az MTelekom »