Hetven éves BorsodChem - hétszáz fa

| forrás:
BirsodChem
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A BorsodChem Zrt. a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a társadalmi szerepvállalás jegyében ez év novemberében a természeti környezet megóvása érdekében faültetési akcióval ünnepelte meg fennállásának 70. évfordulóját.

A „700 fa a 70 éves BorsodChemtől” elnevezésű program keretében a BorsodChem menedzsmentje a kínai tulajdonos egyetértésével úgy döntött, hogy látványos és nagyszabású ünnepség szervezése helyett a természeti környezetről való gondoskodással tiszteleg az elmúlt 70 év eredményei előtt és egyben megteremti az elkövetkező 70 év felelős és fenntartható működésének alapjait, - szimbolikusan - gyökereit. A faültetés hosszú távú kötelezettségvállalás, mely jól jelképezi a BorsodChem stratégiáját is, hiszen ahogy a mondás is tartja, „aki fát ültet, az hosszútávra tervez”.

A vállalat közel 200 munkavállalója a BorsodChem Szennyvíztisztító telep, valamint Berente község területén összesen 700 őshonos fát ültetett el a kétnapos faültetési program keretében, 2019. november 14-én és 15-én. A jubileumi faültetés eseménye kiemelkedőnek számít abból a szempontból is, hogy ilyen nagyszámú facsemete egyidőben történő elültetése ez idáig nem valósult meg a vállalat környezetében.

„Hiszünk abban, hogy egy vegyipari gyár szomszédságában is lehet egészséges környezetet teremteni és fenntartani a lakosság és az élővilág számára, ezért is kiemelkedő fontosságú számunkra a telephelyünk körüli zöld terület arányának növelése” — nyilatkozta Varga Béla, a BorsodChem HR- és kommunikációs igazgatója.

A BorsodChemnek nem ez az első faültetési akciója, a vállalat az elmúlt 5 évben megközelítőleg 2500 fát ültetett el közvetlen környezetében.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés