Hitelekkel segítené az Erste a mezőgazdaságot

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Erste Bank stratégiai területnek tekinti az agráriumot, és egyszerűen, gyorsan felvehető hitelkonstrukcióval segíti az ágazatban működő kis- és közepes vállalkozásokat - közölte Fórián Zoltán, a pénzintézet Agrár Kompetencia Központjának vezetője pénteken Hódmezővásárhely.

A beruházások felfutását várják

A szakember a pénzintézet a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon tartott sajtótájékoztatón kifejtette, hogy plusz szolgáltatásokkal segítik az ügyfeleket, ezek közül az elemezéseket, előrejelzéseket, konkrét vállalati tanácsadást említette.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Az Erste a kedvező kamatkörnyezetnek és a vidékfejlesztési pályázatoknak köszönhetően a beruházások komoly felfutását várja a mezőgazdaságban. Ezekhez a finanszírozási megoldások megtalálására is szükség van - hangsúlyozta.

Szerdahelyi Róbert, a bank kis- és középvállalati (kkv) üzletágának vezetője elmondta, tavaly a pénzintézet vállalati hitelállománya 300 milliárdról 500 milliárd forintra, ezen belül a kkv-szektor részesedése 100 milliárdról 170 milliárdra nőtt.

A forgóeszköz-finanszírozás mellett egyre nagyobb a beruházási hitelek szerepe - tette hozzá az üzletágvezető. A bank egyszerűsített terméke, a Power Business a 300 millió forint fölötti árbevételű cégek számára legfeljebb 150 millió forintos hitelösszegig tárgyi fedezett nélkül, intézményi garanciákkal kínál finanszírozást, ötnapos elbírálási határidő mellett - tudatta a szakember, Sticz Edit, az Erste Bank kelet-magyarországi régiójának vezetője kifejtette, a kisebb vállalkozások számára a termék 75 millió forintig elérhető a folyószámla hitelnél 5, az eseti hitelnél 10 éves futamidővel. A kölcsön szabadon felhasználható, akár hitelkiváltásra is alkalmas.

Ezt olvasta már? A kkv-k lettek a hitelpiac új célpontjai
Az Erste Bank Hungary a hitelállomány jelentős növekedését tervezi a mikro-, kis és középvállalati üzletágban. Paradigmaváltás kell a kisvállalati hitelezésben - emelte ki Erdei Zsuzsa, hozzátéve, ezért az Erste új terméket dolgozott ki. A Power Business hitel leegyszerűsített hitelelbírálással bír, a bank 5 napon belüli ügyintézést ígér. 

Ezt olvasta már?

Tavalyhoz képest nőttek a mezőgazdasági termelői árak »