Kakaópor újrahasznosítható ruhában

| forrás:
Nestlé
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Alig két hónapja jelentette be a Nestlé azon vállalását, hogy felgyorsítja a műanyaghulladékok leküzdésére irányuló intézkedéseit, és máris itt új NESQUIK, az első újrahasznosítható papírcsomagolású kakaópor. A szerencsi gyárban készülő NESQUIK All Natural kakaópor új csomagolása az egyik első lépése lesz a folyamatnak, amely a Nestlé termékek műanyag csomagolását újrahasznosítható papírcsomagolással váltja fel.

- Fontos ez a nap a Nestlé és a szerencsi gyár életében, mert végre bemutathatjuk az újrahasznosítható papírtasakos, csak természetes összetevőket tartalmazó NESQUIK kakaóport – nyilatkozta Hélene Kovalevsky, a Nestlé szerencsi gyárának igazgatója. Hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy a műanyaghulladékok leküzdésére tett vállalásuk pont egy gyerekeknek szánt termékkel indul, amellyel azt üzenik nekik, egy jobb bolygót szeretnénk rájuk hagyni.

- Az újrahasznosítható papírtasak az első ilyen jellegű és portfólión belül az egyik legfontosabb kezdeményezésünk a fenntarthatóbb csomagolás biztosítására  – mondta Yasser AbdulMalak, a Nestlé EMENA zóna kakaó és tejtermékekért felelős vezetője, - a műanyagról papírra átállás nagy kihívás, de fontos lépés a jövő élelmiszer csomagolásának megtervezésében.

A NESQUIK All Natural mindössze öt természetes összetevőt tartalmaz. Az új változatban több a kakaó, így a jelenlegi NESQUIK termékeknél kissé teltebb az íze. A NESQUIK All Natural a klasszikus NESQUIK kakaópornál kevesebb, a finomított kristálycukor helyett nyers nádcukrot tartalmaz. A kakaót a Nestlé Kakaóterv (Cocoa Plan) alapján Nyugat-Afrikából vásárolják.

A csomagolás az újrahasznosítási folyamatba illeszkedő fényezett papírból készült. A papír alapanyag a Forest Stewardship Council (FSC) által tanúsított fenntartható forrásból származik. Az új papírtasakokat szigorú teszteknek vetették alá, hogy a szállítás és tárolás során biztosítsák a NESQUIK kakaópor számára szükséges megfelelő körülményeket.

A Nestlé az új NESQUIK kakaóport a következő hetekben öt európai piacon – Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban – hozza forgalomba, a papír csomagolású kakaópor a jelenlegi NESQUIK termékek mellett kap helyet a polcokon. A többi európai országban a közeljövőben fog megjelenni a termék. A vállalat további termékek bevezetését tervezi a NESQUIK All Natural termékcsaládba, így egy cukormentes változatot is, mely Európában Magyarországon fog először megjelenni, tervezetten 2019 őszén.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Keményen beruház a Nestlé »