Kína hadat üzent a műtrágyának

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Programot indított a kínai mezőgazdasági minisztérium a műtrágyák kiváltására szerves trágyával az ország száz körzetében.

Költségvetési alapot hoznak létre

A központi költségvetés alapot létesít a műtrágyák kiváltásának támogatására a tea-, a zöldség- és a gyümölcstermesztésben - jelentette be Jü Hszin-zsung (Yu Xinrong) mezőgazdasági miniszterhelyettes.

Hozzátette: a szerves trágyázásra áttérő mezőgazdasági termelők anyagi támogatása mellett a szabályozásban is végrehajtják a szükséges módosításokat a mezőgazdaság "zöld" fejlesztésének elősegítése érdekében.

Fokozatos csökkentés

Kínában tavaly nem növekedett első alkalommal a műtrágya-felhasználás az ország gazdaságának megnyitása és a reformok megindítása óta - közölte a miniszterhelyettes. A mostani terv a gyümölcs-, zöldség- és teatermesztésben a műtrágyahasználat 20 százalékos csökkentését irányozza elő az évtized végéig.

A miniszterhelyettes rámutatott, hogy az ország állattenyésztési ágazatában évi 3 milliárd tonna szerves trágya keletkezik és ennek mindössze 50 százalékát hasznosítják.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Franciaország túlzottan Kína ellátására van utalva »