Még nem lesz fordított adózás

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy fideszes módosító indítvány értelmében mégsem lépne hatályba április elsején a fordított adózás az élősertés, a félsertés és a takarmányok értékesítésére vonatkozóan.

Dióssi Csaba az adótörvényekhez szombaton nyújtotta be önálló képviselői módosító indítványát a parlamentnek. A módosítást a képviselő azzal indokolta, hogy az intézkedés bevezetéséhez szükséges felhatalmazást Magyarország nem kapta meg. Az Európai Bizottság ugyanis 2013. március 19-én megjelent közleményében elutasította Magyarországnak ezen intézkedés bevezetésére vonatkozó kérelmét, egyebek között utalva a csalás átterelődésének veszélyére. A jogalkalmazók számára az elengedhetetlen egyértelmű jogi helyzetnek minél kisebb adminisztrációs teherrel járó megteremtése teszi szükségessé ezt a soron kívüli módosítást - fogalmaz a fideszes képviselő.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a fordított áfa bevezetésétől a feketegazdaság visszaszorítását várta. Csütörtökön Feldman Zsolt, a tárca agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy sajtótájékoztatón azt mondta: akár 50 százalékkal is mérséklődhet az ágazatban a jelenleg legalább 30 százalékra becsült feketegazdasági tevékenység, ami 10-15 milliárd forintnyi többletbevételt jelenthet az államkasszának.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem teljesített fényesen a Duna House »