A 4iG-t nem hatja meg a vírus, mindenre felkészültek

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A járványhelyzet sokkolta a gazdaságokat és az egész világ számára egy új, példátlan helyzetet teremt, egyelőre lehetetlen megjósolni a válság kimenetelét. A 4iG stabil gazdasági alapokon áll, fennállásának legjobb évét tudhatja maga mögött, felkészült a változó gazdasági környezetre - mondta a Magyar Nemzetnek Linczényi Aladin, a 4iG általános vezérigazgató-helyettese.

Kiemelte: a rendelésállományukban nincs változás, a projektek teljesítése zökkenőmentes. Munkavállalóikat minden lehetséges eszközzel támogatják az otthoni munkavégzésben. Azt mondta, hogy a jövőben felerősödik a távmunka, a digitalizáció, az IT biztonsági szolgáltatások, a mesterséges intelligencia alkalmazása és robotizáció iránti igény Magyarországon is. Mivel az informatika ezen szegmensei a 4iG számára stratégiai területek, arra számítanak, hogy a társaság a megváltozott gazdasági környezet ellenére képes lesz a jövőben is kiemelkedően teljesíteni - közölte.

Szerviz tevékenységüket sem kellett leállítani, így a Dell, HP, Lenovo és Kingston eszközök garanciális és márkaszervizes javítását jelenleg is végzik - emelte ki a vezérigazgató-helyettes. Véleménye szerint felkészültek arra, hogy akár egy országos karantén elrendelését követően is a zavartalanul szolgáltassanak. A vezérigazgató-helyettes lapnak elmondta: fokozatosan szigorították a munkaegészségügyi és a higiénés előírásokat, megfelelő eszközök biztosításával az irodai területen.

Több belső információs csatornát nyitottak és már jó időben leállították a külföldi kiküldetéseket, szabadságolásokat, valamint betiltották a rendezvényeket, belső hírleveleikben pedig ajánlásokat fogalmaznak meg munkavállalók és családtagjaik egészségének megóvása érdekében - sorolta. Jelentős eszközbeszerzéssel megerősítették és kibővítették a távoli elérés feltételeit, ezzel megoldódott 620 munkavállaló egyidejű csatlakozása a vállalati hálózathoz. Munkatársaik többsége már otthonából látja el feladatait, a személyes jelenlétet igénylő szolgáltatásnál pedig megfelelő munkavédelmi eszközökkel látták el a kollégákat - ismertette Linczényi Aladin a lapnak.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tovább növeli befolyását a 4iG-ben Jászai Gellért »