A Cisco Systems vártnál nagyobb profitot jelentett.

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elemzők által vártnál nagyobb lett a hálózati berendezéseket gyártó és szerverszolgáltatásokat nyújtó amerikai Cisco Systems negyedéves adózott eredménye.

A cég a New York-i tőzsde szerdai kereskedésének zárása után azt közölte, hogy az április végén zárult pénzügyi harmadik negyedévében az adózott eredménye 3,04 milliárd dollár volt, nagyobb az egy évvel korábbi 2,69 milliárd dollárnál. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 78 cent lett, meghaladta a szakértők által várt 77 centet. A Cisco Systems negyedéves bevétele mintegy 4 százalékkal, 12,96 milliárd dollárra nőtt, felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 12,89 milliárd dollárt.

A cég a folyó negyedévre a részvényarányosan 80-82 cent profitot vár, a szakértők véleményének átlagában 81 cent szerepel. A Cisco Systems szerint csak minimálisan érinti, hogy az Egyesült Államok és Kína a napokban pótlólagos importvámemelést jelentett be egymás termékeire. A cég rámutatott: közel hat hónapja komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a beszállítói láncban csökkentse a kínai termékek arányát.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Erőteljes növekedésről jelentett a CIG Pannónia »