-->

A kínában nincs szükség negatív kamatra

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kínai jegybank más országok központi bankjaival ellentétben nem siet a kamatcsökkentéssel és az ugyancsak gazdasági növekedést ösztönző mennyiségi enyhítéssel, ésszerűen kívánja kezelni a helyzetet - jelentette ki a kínai központi bank elnöke.

Ji Kang Pekingben kedden tartott sajtóértekezletén azt mondta, hogy az ázsiai ország gazdasági növekedése a várt sávban mozog, ezért a jegybank nem kíván olyan intézkedéseket bevezetni, mint például a negatív kamat. A kínai GDP tavaly 6,6 százalékkal, az utóbbi 28 év leggyengébb ütemében növekedett. A kínai vezetők az idei évre azt tűzték ki célként, hogy a gazdasági növekedés üteme a 6,0 és 6,5 százalékos sávba essen.

Fu Ling-hui, a kínai statisztikai hivatal szóvivője a múlt héten azt mondta, hogy az év első nyolc hónapjában Kína gazdasági teljesítménye a várt tartományon belül mozgott, a gazdaság idei növekedése a célsávon belül lesz. Aznap Li Ko-csiang kínai miniszterelnök ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a kínai gazdaság növekedésének 6 százalék feletti üteme nehezen lesz tartható. Kína GDP-je az első negyedévben 6,4 százalékkal, a második negyedévben 6,2 százalékkal, az első fél évben 6,3 százalékkal nőtt.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja »