A politika miatt nem lehet a Volkswagen Romániában

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Románia megfelelő feltételekkel rendelkezik a Volkswagen eredetileg Törökországba tervezett üzemének felépítéséhez a brassói német gazdasági klub elnöke Werner Braun szerint.

"Románia megfelelően képzett, és az országba települt autóipari beszállító cégeknek köszönhetően járműipari technológiai tapasztalatokkal is rendelkező munkaerővel rendelkezik" - mutatott rá Werner Braun újságíróknak a romániai Sinaia üdülővárosban. A Volkswagen eredetileg Törökországban, Izmir közelében, Manisa városban készült egy gyártóüzemet lépesíteni, amelynek beruházási költségét a német Automobilwoche autóipari szaklap a Volkswagen részéről 1,2-1,5 milliárd euróra, a beszállító cégek részéről pedig további egymilliárd euróra becsülte.

Az autóipari üzemberuházás mintegy négyezer munkahelyet teremtene. A Volkswagen Törökország szíriai katonai akciója miatt napolta el döntését a beruházás megvalósításáról. Értesülések szerint a Volkswagen Bulgáriát részesítené előnyben az üzem alternatív telephelyeként, de Románia is jelezte készségét a beruházás befogadására. Mégpedig azzal az indokkal, hogy az országba települt számos német vállalatnak köszönhetően a helyi munkaerő már elsajátította a német munkakultúrát. A politikai környezet azonban Romániában nem eléggé stabil és korrupciós vádakkal terhelt, ezért "meglehetősen problémás" Werner Braun szerint.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megmarad, de már nem nő minimálbér »