Az IMF - Világbank ülést is veszélyezteti a vírus

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az IMF és a Világbank vezetői körében egyre nő az aggodalom az új koronavírus terjedése miatt és azt fontolgatják, hogy a tervezettnél jóval szerényebb létszám mellett tartanák meg a tavaszi ülésszakot, de az is elképzelhető, hogy telekonferencia keretében zajlana az ülés.

A Nemzetközi Valutalap (IMF) és a Világbank április 17-19. között tervezi megtartani szokásos tavaszi tanácskozását, amire mintegy 10 ezer kormányzati tisztségviselőt, újságírót és üzletembert várnak a 189 tagországból. Az IMF és a Világbank illetékesei hangsúlyozzák, hogy a tavaszi megbeszélés nem marad el, erről egyáltalán nincs szó, a megtartás mikéntjén gondolkodnak a szakértők.

Az egyik lehetséges opció, hogy korlátoznák a találkozók, a megbeszélések, a külső események és a delegáltak számát. Alternatív megoldás lehet, hogy telekonferencia keretében úgymond virtuális ülésre kerüljön sor. A Reutersnak nyilatkozó források szerint az IMF és a Világbank várhatóan napokon belül dönt arról, hogy az ülés megtartásában legyen-e eltérés a szokásostól.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Hatalmas hitelt vett fel Románia a Világbanktól »