-->

Az MVM megvásárolja a csehek vezető energiakereskedőjét

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Európai Bizottság az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján jóváhagyta, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. felvásárolja a csehországi innogy Ceská republika a.s. (iCR) nevű energetikai vállalatot - közölte az uniós bizottság kedden.

Az Európai Bizottság vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy a tervezett felvásárlás nem vet fel versenyjogi aggályokat, mivel az ügylet eredményeként a vállalatok együttesen csak mérsékelten erős piaci pozícióval fognak rendelkezni. Az ügyletet az egyszerűsített összefonódás-ellenőrzési eljárás keretében vizsgálták. Az iCR a cseh kiskereskedelmi villamosenergia- és földgázpiac egyik szereplője.

A cég termeléssel, nagykereskedéssel, elosztással és bizonyos kiegészítő tevékenységekkel is foglalkozik. Az MVM állami tulajdonú, vertikálisan integrált energiaipari csoport, amelynek portfóliója a teljes magyar energiarendszert lefedi, a hőtermelésre, a villamosenergia-kereskedésre, a földgázkereskedésre és -tárolásra, az átvitelirendszer-irányításra, a nagy- és a kiskereskedelmi földgáz- és villamosenergia-szolgálatásra, a távfűtésre és a távközlési szolgáltatásokra is kiterjed.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A Spar megvette a Zimbo Perbált »