Beindult a szekér az Electrolux vállalatnak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyarországon is jelen lévő svéd Electrolux háztartási gépeket és berendezéseket gyártó vállalat a szakértők által várt mértékben növelte profitját az idei második negyedévben, a működési eredménye felülmúlta a vártat.

A stockholmi központú cég csütörtökön azt közölte, hogy a június végével zárult második negyedévben az adózott eredménye 119 százalékkal, 1,13 milliárd svéd koronára (1 svéd korona=31,05 forint) ugrott az egy évvel korábbi 517 millió koronáról. A részvényarányos eredmény 1,80 koronáról 3,94 koronára emelkedett. A működési eredmény 96 százalékkal, 1,62 milliárd koronára nőtt a negyedévben. Szakértők némileg gyengébb adatra, 1,6 milliárd koronára számítottak. A cég azt közölte, hogy a negyedévben 818 millió koronát tartalékolt lehetséges bírságokra.

Az Electrolux bevétele a június végével záródott három hónapban 1,1 százalékkal, 31,69 milliárd koronára nőtt, szakértők 33,02 milliárd koronával számoltak. A cég várakozása szerint idén a termékei iránt mérsékelten nő a kereslet Európában, Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában, valamelyest csökken viszont Észak-Amerikában és Ausztráliában. A vállalat Electrolux, Frigidaire, AEG, Anova és egy sor másik márkanév alatt gyárt háztartási készülékeket. Az Electrolux-csoport 1991-ben vásárolta meg a Lehel Hűtőgépgyárat, 1998-ban porszívógyárat nyitott Jászberényben, majd 2005-ben zöldmezős beruházással épített hűtőszekrénygyárat Nyíregyházán.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Negyedével zuhant a Sberbank nyeresége »