-->

Beindult a szekér az OTT-ONE számára

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csaknem 70 százaléka, 2,8 milliárd forint fölé emelkedett tavaly az OTT-ONE Nyrt. árbevétele, nettó eredménye pedig meghaladta a 204 millió forintot - közölte a tőzsdei társaság szerdán az MTI-vel.

A cég az előző évekhez hasonlóan a tavalyi eredményét is a növekedéshez szükséges beruházások finanszírozására fordítaná, így az adózott eredményt eredménytartalékba helyezi. A közlemény szerint az OTT-ONE Nyrt. 2019-ben kötötte működésének eddigi legnagyobb összegű szerződését: a társaság közel 2 milliárd forint értékű megbízást kapott, amelynek értelmében egy magyarországi megrendelő számára hajt végre innovatív informatikai és információbiztonság-technológia fejlesztéseket.

Emlékeztettek rá, hogy tavaly novemberben lezárultak az 1 milliárd forintot elérő szerverberuházás előkészítő munkálatai, és megjegyezték, hogy a saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, és új megrendelési lehetőségeket is teremt. Tavaly tavasszal a vállalat törzsrészvényei átkerültek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) T kategóriájából a Standard kategóriába, ősszel pedig bekerültek a tőzsde közepes és kis piaci tőkeértékű cégeket tömörítő indexkosarába, a BUMIX-ba.

Az OTT-ONE annak érdekében, hogy biztosítsa a további növekedéshez szükséges forrást, 2019-ben megkezdte egy nyilvános tőkepiaci tranzakció előkészítését is. A közleményben Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke kifejtette, további bővülést terveznek, amelyhez folyamatosan vizsgálják a vállalat számára legmegfelelőbb forrásbevonási lehetőségeket. Az OTT-ONE Nyrt. fő tevékenységi körei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, az e-learning, a blockchain rendszerek, az e-sport és az Ipar 4.0 megoldások köré csoportosulnak. A vállalat 2010 óta a Budapesti Értéktőzsde egyik kibocsátója. A OTT-ONE Nyrt. részvényeivel a BÉT Standard kategóriájában kereskednek, a papír keddi záróára 113 forint volt, éves minimuma 89, éves maximuma 293,5 forint.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

A vártnál jobb eredmények születtek az Ericcsonnál »