Csökkent az ipari termelés az USA-ban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Áprilisban a várakozásokkal ellentétben csökkent az ipari termelés az Egyesült Államokban a Fed szerdán kiadott jelentése szerint.

Áprilisban az előző havihoz képest 0,5 százalékkal, tavaly május óta a legnagyobb mértékben csökkent az ipari termelés az Egyesült Államokban a márciusi 0,2 százalékos havi növekedés után. A piac az ipari termelés változatlanságát várta áprilisra. A legnagyobb mértékben, 3,5 százalékkal a közüzemi cégek termelése csökkent áprilisban, a legnagyobb növekedést pedig, 1,6 százalékosat az olaj- és gáztermelést is magában foglaló bányaipar érte el.

A feldolgozóipari termelés 0,5 százalékkal csökkent havi bázison áprilisban a márciusi 0,3 százalékos csökkenés után. A piac 0,1 százalékos növekedést várt. A feldolgozóipari termelés az autóeladások csökkenése mellett a Kínával elmérgesedő kereskedelmi ellentétek miatt esett vissza. A feldolgozóipari áprilisban 75,7 százalékos kapacitáskihasználtsággal termelt a márciusi 76,2 százalék után. Éves összevetésben az ipari termelés 0,9 százalékkal nőtt áprilisban a márciusi 2,8 százalékos növekedés után. https://www.federalreserve.gov/releases/G17/current/

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

50 milliárd dollár az USA külkereskedelmi hiánya »