Egyre kevésbbé fogynak az Audik

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csökkentek az Audi eladásai júliusban és az első hét hónapban egyaránt, Kínában nőttek egyedül mindkét periódusban az eladások a cég honlapján pénteken közzétett kimutatás szerint.

Júliusban az Audi 155 ezer autót szállított le a vásárlóknak, 6,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. A csökkenést az Audi egyszeri tényezőnek, a magas bázisadatnak tulajdonítja, miután a WLTP emissziós mérési szabvány tavaly szeptemberi bevezetését megelőzően Európában megemelkedett az értékesítés. Európában 13,3 százalékkal kevesebb, 68,7 ezer autót értékesített az Audi júliusban. Németországban 17,0 százalékkal 26,9 ezerre csökkentek az eladásai. Kínában az Audi 56 ezer autót adott el júliusban, 6,0 százalékkal többet az előző júliusinál.

Eladásait az Egyesült Államokban is növelte az Audi, 0,8 százalékkal 19,3 ezerre. Januártól júliusig 1,061 millió autót értékesített az Audi, 4,8 százalékkal kevesebbet a tavalyinál. Kínában 2,5 százalékkal 368 ezerre növelte eladásait az Audi, Európában viszont 5,8 százalékkal kevesebbet, 488 ezret értékesített. Az Egyesült Államokban is csökkentek az Audi héthavi eladásai, 4,9 százalékkal 121 ezerre. https://www.audi-mediacenter.com/de/pressemitteilungen/audi-liefert-im-juli-rund-155350-automobile-a

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Élénkül az autópiaci forgalom Kínában »