Együttműködésben a Fejlesztési Bank és az MKIK

| forrás:
Magyar Fejlesztési Bank
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Szakmai tevékenységük összehangolása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a kkv-k minél szélesebb körének elérésére az Országos Vállalkozói Mentorprogram (OVM) sikeres megvalósítása érdekében.

A fejlesztési bank és az országos köztestület az együttműködés révén a lehető legtöbb KKV-nak kíván szakmai és edukációs támogatást nyújtani, illetve közös cél a rendelkezésre álló pénzügyi források megismertetése a vállalkozásokkal.

A Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara folyamatosan törekszik a kis- és középvállalkozások hatékony támogatására, mind a számukra kidolgozott pénzügyi lehetőségek népszerűsítésével, mind pedig a vállalkozói léthez szükséges információk biztosításával, tudásuk szélesítésével.

Az MKIK konzorciumi partnereivel közösen valósítja meg országos vállalkozói mentorprogramját, amelynek célja a KKV-k versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök országos bevezetése. A program többek között személyes- és szakmai mentorálást nyújt a pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás előmozdítása érdekében.

Az MFB egyik kiemelt stratégiai feladata a hazai vállalkozásokat érintő pénzügyi hiányosságok kezelése, illetve a KKV-k számára kínált finanszírozási megoldások szélesítése. A bank tapasztalata szerint a finanszírozási problémák megoldása ugyanakkor csak a vállalkozói és pénzügyi ismeretek bővítésével párhuzamosan lehet eredményes.

Az MFB ennek érdekében, 2015-től kezdődően szorosan együttműködik az Európai Beruházási Bankkal, amelynek keretében a vállalkozások fejlesztési igényeit támogató beruházási platformokhoz kapcsolódóan olyan új szervezeti egységet alakított ki, amelynek célja tanácsadói szakmai szolgáltatások nyújtása a megvalósítandó projektek támogatására, különösen a közlekedési infrastruktúra nagyprojektjei, valamint a KKV-k és a közepes tőkeértékű vállalatok projektjei számára.

A most aláírt megállapodás alapján az MFB és az MKIK kölcsönösen támogatják egymást a KKV-k minél szélesebb körének elérése és az OVM projekt sikeres megvalósítása érdekében.

Ennek keretében egyrészt már meglévő eszközeikkel célozzák a minél nagyobb számú vállalkozás és projektgazda pénzügyi szemléletformálását és edukációját, továbbá támogatják a projektfejlesztéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Ezen túlmenően új specifikus digitális eszközökkel segítik az érintett vállalkozások ismeretbővítését, finanszírozási igényeik felmérését és testreszabott javaslatokat dolgoznak ki a vállalkozások forrásbevonásához.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Hatályba lép az EU és Vietnam közötti kereskedelmi megállapodás »