Erőteljes növekedésről jelentett a CIG Pannónia

| forrás:
FLOW PR
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 10 százalékkal növelte díjbevételét, amely így elérte a 20,11 milliárd forintot. Az életbiztosítási szegmensben az új szerzés másfélszeresére nőtt 2018 első három negyedévéhez képest.

A csoportszintű adózott eredmény 354 millió forint veszteség, a teljes átfogó jövedelem pedig 463 millió forint nyereség 2019 harmadik negyedévében– tájékoztatott a vállalat tőzsdei gyorsjelentésében.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a mai napon közzétette a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését a 2019 harmadik negyedéves pénzügyi adatokkal. A csoportszintű adózott eredmény 354 millió forint veszteség, a teljes átfogó jövedelem pedig 463 millió forint nyereség. Az adózott eredmény visszaesését 2018 első három negyedévéhez képest két tétel magyarázza: egyrészt a vagyonbiztosító leányvállalatnál az olasz határon átnyúló szolgáltatások vonatkozásában bekövetkezett viszontbiztosítási visszaélés, és a részben ehhez is kapcsolódó jelentős káresemények, illetve a Konzum/OPUS részvényátalakításon realizált árfolyamveszteség. Ezen tételek nélkül a csoportszintű adózott eredmény 2019 első három negyedévében 1,998 milliárd forint lenne, 437 millió forinttal több, mint az előző év hasonló időszakában.

A cégcsoport teljesítménye további jelentős javulást mutatott az első három negyedévben. A biztosítási díjbevétel 10 százalékkal nőtt, és elérte a 20,11 milliárd forintot. Az élet szegmensben az új szerzés 3,201 milliárd forint, közel másfélszerese a 2018 első három negyedéves új szerzésnek, amelyből 2,093 milliárd forint befektetési egységhez kötött életbiztosítás, 1,108 milliárd forint hagyományos és csoportos életbiztosítás. A nem-élet szegmensben 9 százalékos volt az új szerzés növekedése. A befektetési eredmény 6,545 milliárd forint lett. A részvénytársaság saját tőkéje 14,991 milliárd forint..

Bevált a biztosítónak az értékesítési csatornák diverzifikálása is. A 2019-ben eladott életbiztosítási szerződések esetében a biztosító saját hálózatának teljesítménye 20 százalékot, míg a független brókeri csatorna 28 százalékot, a banki csatorna 18 százalékot tett ki. Az idén indult pénzügyi közvetítő leányvállalat 10 százalékot értékesített, míg az egyéb üzlet-fejlesztés (csoportos életbiztosítások, call center-en keresztül folyó értékesítés) részaránya az új értékesítésben 24 százalék.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. pénzügyileg stabil, tőkeerős, a Szolvencia II szerinti szavatoló tőke megfelelése kiemelkedően magas, 312 százalék. A vagyonbiztosító leányvállalat Szolvencia II szerinti szavatoló tőke megfelelése 102 százalék. A vagyonbiztosító likviditása is megfelelő: 2019. szeptember 30-án 9,3 milliárd forint likvid befektetéssel és 5,7 milliárd forint nettó tartalékkal és egyéb kötelezettséggel rendelkezett.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kétségünk sem volt, ismét nőtt a biztosítási szektor bevétele »