Fontos feladatunk van a természet védelmében!

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kormány a Klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében cselekszik a hulladékgazdálkodás terén, de ugyanilyen fontos, hogy a lakosság is megtegye a magáét, tehát minél kevesebbet szemeteljen és szelektíven gyűjtse a hulladékot - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a hivatalos Facebook-oldalán kedden közzétett videójában.

A szóvivő a tatabányai hulladékfeldolgozó üzemben készült videójában kiemelte, a kormány nem véletlenül döntött arról, hogy 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyagokat, és hogy visszaválthatóvá teszi az üvegeket, a fémdobozokat és a műanyag palackokat. A videóban azt is megmutatta, hogy a létesítményben mi történik a vegyes lakossági hulladékkal, illetve a szelektíven gyűjtött hulladékkal.

A vegyes lakossági hulladéknak körülbelül 60 százaléka sajnos végül egy olyan depóban végzi, ahol egy műanyag koporsóban a föld alatt időtlen időkig ott marad, míg a szelektíven gyűjtött hulladék jelentős része újrahasznosítható vagy más formában a körforgás része lehet újra - mondta. A bejegyzés szerint a hulladékhasznosítóban tett látogatása során az is kiderült, hogy a vegyesen gyűjtött hulladéknak csupán csak 35 százaléka hasznosítható újra, míg szelektív gyűjtés esetén ez az arány akár 80 százalék is lehet.

Random Capital
Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jelentős változások lesznek a szakképzésben »