Globális keresletcsökkenés okozta a visszaesést

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Jelentősen csökkent, a vártnál is nagyobb mértékben esett a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójának profitja és bevétele az első negyedévben.

A gyenge eredményt a félvezetők iránti globális keresletcsökkenés, illetve az okozta, hogy az egyik üzemében le kellett állítania a termelést kémiai szennyeződés miatt. Az eset még januárban történt, amikor selejtes vegyszer miatt több tízezer szilíciumostya szennyeződött olyan mértékben, hogy azokat meg kellett semmisíteni.

A TSMC csütörtökön azt közölte, hogy az adózott eredménye 61,4 milliárd tajvani dollár (1,99 milliárd dollár) lett, kisebb a szakértők által várt 64,3 milliárd tajvani dollárnál. A cég bevétele a március végével záródott három hónapban éves szinten 11,8 százalékkal, 218,7 milliárd tajvani dollárra (7,10 milliárd dollár) esett. Elemzők jobb adatra, 7,15 milliárd dollárra számítottak.  A TSMC eredetileg 7,3-7,4 milliárd dollár bevételt becsült a negyedévre, de a januári gyártásleállítás miatt a cég az előrejelzését 7-7,1 milliárd dollárra rontotta februárban.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Magasabb fokozatba kapcsolt az Intel »