Gyenge a kereslet, bezár a gyár

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az ArcelorMittal átmenetileg felfüggeszti nyersacéltermelését egyik lengyelországi gyárában a gyenge keresletre hivatkozva.

A világ legnagyobb acélipari csoportja, a luxemburgi székhelyű ArcelorMittal kedden azt közölte, hogy november 23-ától ideiglenesen leáll a munka a krakkói acélgyárában, amelynek a termelése évi 1,6 millió tonna. Az ArcelorMittalnak még két acélkohója van Dabrowa Gorniczában. A cég lengyelországi dolgozóinak a száma meghaladja a 11 ezret.

Az acélgyártó csoport nem tervez elbocsátást, a krakkói gyár dolgozóinak egy része karbantartási munkákat végez majd, másokat a Dabrowa Gornicza-i gyárba irányítanak át. Az ArcelorMittal azt közölte, hogy a krakkói gyárban a termelés azután indul újra, hogy javulnak a piaci feltételek. Az ArcelorMittal szerint részben az autóipar keresletének a csökkenése miatt túlkínálat van acélból a világon. A cég számításai szerint Európában idén 3,1 százalékkal csökken az acélkereslet, mert például Németországban 11 százalékkal kevesebb autót állítanak elő.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Lassan elkezdődik a BMW-gyár építése »