Harmincegy százalékkal emelkedett a Philips profitja

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Philips profitja 31 százalékkal, 162 millió euróra emelkedett az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 124 millió euróról, elsősorban a kiadáscsökkentő intézkedések hatására.

A holland konszern hétfőn azt közölte, hogy a szakértők által inkább figyelemmel követett kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredmény (EBITA) 364 millió euró lett az egy évvel korábbi 344 millió euró után. Az idei első három hónapban a cég forgalma 5,2 százalékkal, 4,2 milliárd euróra bővült. Az összehasonlítható alapon számolt bevétel 2 százalékkal nőtt. Elemzők nagyobb, 371 millió euró EBITDA-eredményt és jelentősebb, 2,4 százalékos bevételnövekedést vártak összehasonlítható alapon.

A Philips - amely három éve vált meg alacsony nyereségességű fényforrás üzletágától, hogy részben az egészségügyre koncentráljon - három nagy divíziót működtet, ezek személyi használatra szolgáló kisebb elektromos eszközöket, diagnosztikai készülékeket, továbbá az egészségügyben alkalmazható szoftvereket gyártanak, illetve fejlesztenek. A Philips a világ több mint 100 országában van jelen és mintegy 77 ezer embert foglalkoztat.

Hirdetés
Lakáshitel-kalkulátor
Hirdetés
Ezt olvasta már?

Javulást hozott az adósságszolgálati terhek csökkenése »